GSP.RO  »  SPORTURI  »  CRIPTOMONEDE

Criptomonedele cuceresc și sportul! Ce companie a plătit 700 de milioane $ pentru redenumirea uneia dintre cele mai cunoscute arene din lume

Staples Center Arena
Foto: Imago
Staples Center Arena Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 20:50 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 22:27

Staples Center din Los Angeles, una dintre cele mai importante săli din SUA și din întreaga lume, va purta numele aplicației de tranzacționare a criptomonedelor: Crypto.com

Crypto.com, companie din Singapore, a achiziționat dreptul de redenumire a sălii pentru următorii 20 de ani, anunță BBC. Plătește o sumă uriașă: 700 de milioane de dolari!

Astfel, Staples Center va deveni Crypto.com Arena, iar noua denumire va intra în vigoare chiar în ziua de Crăciun.

Sala de 20.000 de locuri este cunoscută pentru găzduirea echipelor de baschet LA Lakers, LA Clippers și LA Sparks, dar și a echipei de hochei LA Kings. 

Inaugurată în octombrie 1999, Staples Center este la prima schimbare de nume din istorie. Compania de echipamente de birou Staples Inc a plătit la inaugurare 100 de milioane de dolari pentru ca arena să-i poarte numele timp de 10 ani, iar în 2009 a semnat un contract pentru extinderea drepturilor asupra numelui pe termen nelimitat. 

Totuși, proprietarul sălii, Anschutz Entertainment Group (AEG), a cumpărat înapoi drepturile în 2019 contra unei sume care nu a fost făcută publică.

Crypto.com nu este singurul exchange de criptomonede care a ales să plătească pentru a denumi o arenă din SUA. Rivalul FTX a semnat un contract pe 19 ani cu Miami Heat în valoare de 135 de milioane de dolari.

Ce este compania Crypto.com

Crypto.com este o platformă lansată în 2016 pentru tranzacțonarea de criptomonede.

În acest moment, peste 10 milioane de utilizatori folosesc această platformă, care are contracte de sponsorizare sportivă în valoare de 400 de milioane de dolari.

Nu e la prima implicare în sport

Crypto.com a fost foarte activă în lumea sportului în acest an:

  • iunie 2021 - parteneriat global de cinci ani, în valoare de 100 de milioane de dolari cu Formula 1;
  • iulie 2021 - contract de asociere cu UFC pe 10 ani și în valoare de 175 de milioane de dolari;
  • august 2021 - parteneriat cu Serie A

Citește alte știri de actualitate:

Nu se mulțumește doar cu Dani Alves » Președintele Barcelonei face anunțul așteptat de toți suporterii: „Nu exclud revenirile lui Messi și Iniesta!”

Gafă incredibilă în preliminariile CM 2022! Naționala lui Hector Cuper poate fi exclusă de la baraj » Cazul a ajuns la FIFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează