INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2022

Gafă incredibilă în preliminariile CM 2022! Naționala lui Hector Cuper poate fi exclusă de la baraj » Cazul a ajuns la FIFA

Hector Cuper / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Hector Cuper / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 17:09 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 18:13

Situație incredibilă petrecută în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Republica Democrată Congo e pe cale să rateze barajul din cauza unei gafe de neconceput la schimbări a selecționerului Hector Cuper și a staff-ului său.

Duminică, reprezentativa din RD Congo a învins-o pe Benin, scor 2-0, și a urcat pe primul loc în grupa J. Totuși, o neatenție a lui Hector Cuper (65 de ani), fost antrenor la Inter, Parma sau Valencia, îi poate costa pe congolezi victoria. 

Argentina merge la Mondial, după ciocnirea cu Brazilia » Gestul jucătorilor pentru Kun Aguero
ARGENTINA - BRAZILIA 0-0
Argentina merge la Mondial, după ciocnirea cu Brazilia » Gestul jucătorilor pentru Kun Aguero

RD Congo poate fi exclusă de la barajul CM 2022

Ce s-a întâmplat, mai exact? Dintr-o uriașă neatenție, oficialii congolezi au efectuat patru schimbări în patru intervale diferite. 

Regulamentul FIFA permite 5 schimbări în aceste preliminarii, însă, pe lângă pauză, acestea pot fi făcute în numai 3 intervale. Congo a schimbat câte un jucător în minutele 63, 77, 84 și 90!

Cazul RD Congo - Benin a ajuns la FIFA

Federația din Benin, aflată în luptă pentru calificare cu RD Congo, a depus deja o contestație și, cel mai probabil, va avea câștig de cauză, notează BBC. „Am făcut un apel privind încălcarea evidentă a regulilor jocului”, a mărturisit Oswald Homeky, ministrul sportului din Benin.

Congo a încheiat Grupa J din preliminariile africane pe primul loc, cu 11 puncte, peste Benin (10 puncte), Tanzania (8 puncte) și Madagascar (4 puncte). Miza e uriașă: doar locul 1 se califică la barajul pentru Mondial. Dacă Benin va primi victoria la „masa verde”, atunci va obține și locul în play-off, alături de Algeria, Tunisia, Nigeria, Camerun, Mali, Egipt, Ghana, Senegal și Maroc, și va fi la două meciuri de calificare la CM 2022. 

FIFA a anunțat astăzi ca a primit plângerea Beninului și că va lua o decizie după ce va analiza toate informațiile relevante de la partidă. Gafa selecționerului Hector Cuper apare și pe site-ul oficial al forului internațional la raportul meciului. Șansele ca RD Congo să își păstreze locul la braj sunt foarte mici.

Vezi și alte știri din preliminariile CM 2022:

VIDEO + FOTO Argentina merge la Mondial, după ciocnirea cu Brazilia » Gestul jucătorilor pentru Kun Aguero

„Maestrul” Oscar Tabarez, în corzi, se luptă cu cei care îl vor plecat: „Cine poate să-mi ceară mie demisia?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
csa.45.suporteri
csa.45.suporteri  •  18 Noiembrie 2021, 03:15

Pana si Becali știe sa facă schimbările corect

2949801545259805
Dender Sport  •  17 Noiembrie 2021, 21:23

Acum vreo 15 ani in Belgia L1 Anderlecht- RWDM la scorul de 0-2 antrenorul lui RWDM , Rendeers a efectuat in min 90 a 4-a schimbare. Erau permise doar 3 atunci. Nimeni nu a patit nimic, scorul a ramas acelasi si actul a ramas in Istoria fitbalului ça o " gluma belgiana"!

adrian_riga
adrian_riga  •  17 Noiembrie 2021, 20:37

Toata presa de sport serioasa a scris despre acest caz luni. *** scrie miercuri seara. Astia sunteti ba. In clasamentul mondial sunteti mult mai jos decat fotbalul din tara asta, care nici el nu sta prea bine. Voi ati fi in divizia a 4a a ligii natiunilor, si chiar si acolo ati fi pe locul 3 intr o grupa de 4.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează