INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BOLIVIA - URUGUAY 3-0

„Maestrul” Oscar Tabarez, în corzi, se luptă cu cei care îl vor plecat: „Cine poate să-mi ceară mie demisia?”

Oscar Tabarez, 74 de ani, din 2006 selecționer al Uruguayului, foto: Guliver/gettyimages
Oscar Tabarez, 74 de ani, din 2006 selecționer al Uruguayului, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 13:39 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 14:51

Inegalabilul Óscar Tabárez, 74 de ani, din 2006 selecționer al Uruguayului, e într-o zi situație delicată, la fel ca naționala „celeste”. Aproape să rateze Mondialul după 4 înfrângeri consecutive.

De 15 ani e Óscar Tabárez selecționer. A fost chemat într-un moment critic, când naționala eșuase în calificările pentru CM 2006, și de atunci „La Celeste" nu a mai ratat niciun Mondial, trecând de fiecare dată de faza grupelor. 

Semifinale (2010), „optimi" (2014) și „sferturi" (2018). Și un triumf la Copa América, în 2011. Pentru Uruguay, el a fost întotdeauna El Maestro. Un exemplu.

Campioana europeană Italia ratează calificarea directă la Mondial! Rezultate neverosimile în preliminarii
Preliminarii CM
Campioana europeană Italia ratează calificarea directă la Mondial! Rezultate neverosimile în preliminarii

Uruguay, un punct în ultimele 5 etape, golaveraj 1-11

Nu s-a oprit nici în 2016, după ce a fost diagnosticat cu sindromul Guillain-Barré, o maladie neurologică degenerativă, care îi restricționează libertatea de mișcare, provocând slăbiciunea mușchilor și putând duce chiar la paralizie. 

A făcut tratament și a continuat. Fiecare antrenament, fiecare meci, chiar și în cârje, cum apare de la Mondialul din Rusia. Totul pentru Uruguay.

„Maestrul” Oscar Tabarez, în corzi, se luptă cu cei care îl vor plecat: „Cine poate să-mi ceară mie demisia?”
228 de meciuri are Oscar Tabarez în două mandate ca selecționer (1988-1990 și din 2006)

Acum însă, e criză la Montevideo, o situație extrem de grea la care nici Tabárez nu pare să mai găsească soluții. Luna trecută, a obținut un singur punct din nouă posibile: 0-0 cu Columbia (a) 0-3 cu Argentina (d) 1-4 cu Brazilia (d).

Atunci, directorii federației s-au reunit într-o ședință de urgență. Se zvonea că „Profesorul" va fi demis. În cele din urmă, a rezistat în fața oficialilor care cereau alt selecționer, mai tânăr, mai vivace. Le-a spus federalilor că va întoarce soarta calificării. Noiembrie a fost însă și mai rău: 0-1 cu Argentina (a) 0-3 cu Bolivia (d).

Oscar Tabarez: „Eu nu arunc prosopul!"

Înfrângerea din La Paz, la 3.640 de metri, a înrăutățit și mai mult lucrurile. Patru eșecuri la rând, golaveraj 1-11, și albaștrii au căzut pe locul 7. Dar încă nu e dezastru. Au 16 puncte, la doar un punct de Columbia (poziția a 4-a, ultima care oferă bilete direct pentru Qatar) și de Peru (5, de baraj).

Mai sunt patru etape înainte de finalul preliminariilor, îi așteaptă două partide în deplasare (Paraguay și Chile) și două acasă (Venezuela și Peru). 

Și Tabárez nu vrea să renunțe. Întrebat la conferință dacă se gândește la demisie, selecționerul s-a aprins: „Cine poate să-mi ceară asta după tot ce am făcut? Eu nu arunc prosopul!". Dacă se califică totuși la Mondial, continuă. Dacă nu, va fi sfârșitul său la națională.

Acesta este cel mai rău moment pe care l-am trăit la națională, pentru că nu văd o reacție. Eu nu am soluții magice, dar cred în jucătorii mei. Singurul lucru rămas e să privim înainte și să luptăm până la capăt
- Óscar Tabárez, selecționer Uruguay

228 de meciuriare Óscar Tabárez în două mandate ca selecționer (1988-1990 și din 2006)

60 de înfrângeria suferit Tabárez la naționala Uruguayului (111 victorii), 6 în această campanie

Citește și: 

Germania nu se joacă » 4 jucători interziși în hotel pentru că nu sunt vaccinați

Van Gaal, supraom! A calificat Olanda din scaunul cu rotile: „Pentru a antrena, îți trebuie doar creier”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  17 Noiembrie 2021, 19:56

Deci a jucat afara la Argentina si Brazilia si voi il condamnati ca nu a luat puncte ??? Sinteti penibili !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează