GSP.RO  »  SPORTURI  »  SPORTURI

EXCLUSIV // VIDEO Loredana Dinu, campioană olimpică la Rio 2016: „Uite de ce am prins drag de 1 Decembrie! Mi-ar plăcea ca și copiii să prindă gustul ideii de a fi român”

Articol de - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 10:45 / Actualizat vineri, 01 decembrie 2023 11:03

Fosta spadasină Loredana Dinu, multiplă campioană pe plan internațional, a povestit pentru GSP.ro ce înseamnă pentru ea ziua de 1 Decembrie și ce vrea să transmită generațiilor viitoare, începând cu fetița sa, Iris, de un an și câteva luni

Loredana Dinu, acum în vârstă de 39 de ani, a fost campioană olimpică la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, dublă campioană mondială (2010 și 2011) și cvadruplă campioană europeană (2006, 2008, 2011 și 2015), tot pe echipe. O româncă frumoasă, care a reprezentat România pe plan internațional, un ambasador al sportului românesc.

Proaspătă mămică din 2022, fosta spadasină a relatat pentru GSP.ro cum trăiește ea acum ziua de 1 Decembrie, după ce ani la rândul a reprezentat țara în diverse competiții pe întregul mapamond.

+13 FOTO

Atunci când direcționezi un copil spre sport, nu mă gândesc la ideea de a face sport de mare performanță, ci să o ia de la început, să facă sport de plăcere. Asta îmi doresc și pentru fetița mea, să facă sport singură și să aibă un stil de viață sănătos. O componentă a ideii de a trăi frumos
Loredana Dinu, campioană olimpică

Reverența de 1 Decembrie a unui italian aflat de un deceniu în România: „Viața e mai ieftină, am putut să strâng bănuți să fac o căsuță. Aici, încă poți să faci copii!”
CLUJ
Reverența de 1 Decembrie a unui italian aflat de un deceniu în România: „Viața e mai ieftină, am putut să strâng bănuți să fac o căsuță. Aici, încă poți să faci copii!”

Loredana Dinu despre momentul culminant când îi cânta imnul după succes: „Trăiri, flash-uri, îți vine să plângi, să te descarci”

Craioveanca a vorbit despre Ziua Națională și a spus ce însemnătate are pentru ea.

„E foarte importantă această zi. Am prins drag de 1 Decembrie poate după ce m-am retras din sport. Când am fost cu colegii mei de la Ministerul Afacerilor Interne, de la Direcția de Informare și Relații Publice, și am organizat mai multe evenimente în acest sens, am văzut și întreaga paradă militară și ce efort uriaș e în jurul acestei zile.

Viața a făcut să fiu de multe ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Mi-a cântat imnul... Când eram în acel moment, era o satisfacție enormă, care se descarcă la final, atunci când știi rezultatul. Sunt multe trăiri, apoi îți vin flash-uri cu momentele grele prin care ai trecut, oamenii cu care ai fost alături, îți vine să plângi, să te descarci.

Mi-ar plăcea ca și copiii să prindă gustul ideii de a fi român, tot ceea ce se întâmplă în sport vine cu emoții și cu momente unice, pe care eu nu le-am găsit în alte domenii. Și am aproape 40 de ani, știu ce vorbesc... Am experimentat destul de multe, am trecut peste eșecuri, multe, dar treci peste ele, după un an negativ, poți să devii campioană mondială. Uff, uite, mi se face pielea ca de găină”, a mărturisit Loredana Dinu pentru GSP.ro.

11august 2016 este ziua în care echipa de spadă a României a cucerit aurul olimpic, în Brazilia, la Jocurile Olimpice

Loredana Dinu despre sportul de masă: „Nu trebuie să facem toți performanță”

Spadasina a fost cel mai impozant nume prezent marți la inaugurarea celei mai noi locații World Class, One Cotroceni Park, una „Gold”, a 45-a din portofoliul companiei pe plan intern.

La inaugurare au mai fost prezenți și handbaliștii de la CSM București, care, alături de echipa de fete, se antrenează zilnic în locațiile World Class din Capitală și din țară, în funcție de program. Băieții au încercat aparatele, practic, au prezentat publicului o parte a pregătirii lor zilnice.

Fosta campioană olimpică crede că nu trebuie să punem presiune pe copii, pentru a-i determina să-și împingă limitele, cel puțin nu în prima fază.

„Nu trebuie să facem toți performanță, ci să facem sport de masă, să cunoaștem sporturile pe care le vedem la televizor, să ne susținem echipele naționale și să știm să ne uităm la o ediție de Jocuri Olimpice, să cultivăm plăcerea pentru sport.

Lăsați gadget-urile, nu ne aduc atât de multe lucruri faine, oricum le folosiți atât de mult la școală și în alte activități! Ieșiți afară și faceți orice sport care vă vine natural! Sportul este cel mai ieftin medicament”, a mai declarat ea.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Chris Braun, jucătorul lui Rapid, nu Chris Brown cântărețul! Momente inedite povestite de neamțul giuleștenilor

EXCLUSIV De la „Așa sunt zilele mele” la „Noi suntem peluza Șepcile roșii!” » Experiența unui străin încă îndrăgostit de Cluj Napoca

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
finchjack
finchjack  •  02 Decembrie 2023, 11:31
Postat de mehigh_ms pe 02 Decembrie 2023, 09:18

ce gandire ingusta poti sa ai !!!

asta este adevarul. bugetul cu rentele viagere este de 2 ori mai mare decat bugetul cu pensile speciale. o fi luand astia pensi speciale de la 50 de ani in medie. dar rentele viagere le iau de la 25 de ani in medie si sunt mai mari.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  02 Decembrie 2023, 09:18
Postat de finchjack pe 01 Decembrie 2023, 11:13

ia cautati pe net rentele viagere date sportivilor de ceva prim ministru acum vreo 10 ani si o sa intelegeti de ce brusc acum toti sunt patrioti. sa primesti de la 20 si ceva de ani pana la sfarsitul vietii 3 mii de euro lunar de la stat,te face brusc patriot. noi vorbim de pensiile speciale,dar rentele viagere sunt de 10 ori mai nesimtite.

ce gandire ingusta poti sa ai !!!

finchjack
finchjack  •  01 Decembrie 2023, 11:13

ia cautati pe net rentele viagere date sportivilor de ceva prim ministru acum vreo 10 ani si o sa intelegeti de ce brusc acum toti sunt patrioti. sa primesti de la 20 si ceva de ani pana la sfarsitul vietii 3 mii de euro lunar de la stat,te face brusc patriot. noi vorbim de pensiile speciale,dar rentele viagere sunt de 10 ori mai nesimtite.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează