GSP.RO  »  SPORTURI  »  MTS

MTS, vești importante pentru practicanții sporturilor de contact: „Am adus această categorie de sporturi pe picior de egalitate cu celelalte” + Noutăți despre sporturile în sală

Antrenamentele colective și competițiile în cadrul sporturilor de contact vor fi permise
Antrenamentele colective și competițiile în cadrul sporturilor de contact vor fi permise

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 septembrie 2020 11:57 / Actualizat miercuri, 23 septembrie 2020 13:17

Ionuț Stroe (41 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a oferit noutăți despre desfășurarea sporturilor de echipă în sală și a celor de contact.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul a împărțit noutățile în două părți, dezvăluind că în cazul sporturilor de echipă în sală nu va mai fi nevoie de perioada de izolare de două săptămâni, în timp ce a oferit o veste mare pentru sportivii de contact: antrenamentele colective și competițiile vor fi reluate!

„În primul rând, pentru sporturile de echipă în sală, va fi necesar un singur test real-time PCR cu rezultat negativ pentru a putea participa la competiție, cu 48 de ore înainte, fără a mai fi nevoie de acea perioadă de izolare de 2 săptămâni. Mă aștept ca cei din cluburi, federații și sportivii să preia o mare parte a responsabilității unui control riguros a activității și vieții extrasportive.

În al doilea rând, am definit modalitatea în care se pot desfășura antrenamentele și competițiile la sporturile de contact (arte marțiale, judo, lupte). Cu acest ordin, sportivilor li se permite un antrenament colectiv și organizarea unor competiții, într-un regim izolat. Am adus această categorie de sporturi pe picior de egalitate cu celelalte. Este nevoie de testul COVID-19 cu 48 de ore înainte de proba cântarului sau cu 48 de ore înaintea de începerea competiției”, a declarat Ionuț Stroe.

Pe durata competițiilor, toți participanții vor trebui să fie izolați într-un cantonament. La intrarea în cantonament echipele vor trebui să fie separate. Vor exista circuite separate pentru sportivi, antrenori, arbitri și celelalte persoane care vor participa. În sală, purtarea măștii va fi obligatorie. Dezinfectarea la fel. Numărul persoanelor din imediata apropiere a suprafeței de luptă va fi limitată la minimum posibil iar materiale sportive și suprafața de luptă trebuie să fie dezinfectate de fiecare dată înainte de folosire - Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Mai multe știri din sporturi:

Dobrogea Sud Constanța, egal cu Sporting Lisabona. Calificarea e foarte greu de obținut

Simona Halep, favorita numărul 1 la un Roland Garros complet diferit! La ce trebuie să se aștepte sportiva noastră

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează