GSP.RO  »  SPORTURI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dublu campion olimpic, la un pas de tragedie: „Am primit un topor în cap și cinci lovituri în spate. Mi-a dat cu muchia!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 octombrie 2021 15:00 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 16:06

Leon Rotman, cel mai vârstnic campion olimpic al României, dublu laureat la canoe, la Jocurile Olimpice de la Melbourne, a povestit episoade inedite din cariera sa, unele mai puțin plăcute, din momentul în care s-a retras și a muncit în cadrul Miliției, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Domnule Rotam, după ce ați renunțat la cariera de sportiv, ați lucrat în Miliție.
- Așa este, da.

- Și acolo ați avut alte probleme mari.
- Da! Povești incredibile. Când am lucrat în Miliție am primit un topor în cap și cinci lovituri în spate. Mi-a dat cu muchia!

- Cum, Doamne, iartă-mă!, s-a întâmplat asta?!
- Eram de serviciu la Circa 7. Atunci era Decretul 153 care îți permitea să intri peste oricine noaptea. Doi subofițeri, în patrulare, au fost dirijați pe Smârdan la o mansardă, unde s-a reclamat că sunt deranjați de unele persoane, că fac o petrecere. Dar i-au luat la bătaie, le-au rupt epoleții, le-au rupt șepcile.

- Așa, mai departe...
- Atunci șeful lor m-a rugat să merg și eu acolo. Să-i aducem la circă pe cei care au făcut scandal și să-i legitimăm. Era în noaptea de Sf. Maria, 15 august. M-am dus. Mi-am lăsat pistolul la serviciu și am plecat. Eu eram trimis la toate belelele pentru că eram curajos. Am urcat în fundul mansardei, în niște cămăruțe. Era chef mare! Am bătut în ușă. Am spus „Miliția!”. Erau la masă toți. Le-am spus „Sunt ofițerul cutare, vă rog să vă legitimați”. Aveau lângă ei crătiți, oale, pe sub masa aia lungă. S-au sculat de la masă cu ce-aveau pe-acolo. Fusesem atent să nu fie vreunul pe după ușă.

- Să nu vă lovească din spate?
- Da. Subofițerii care au venit cu mine au rămas afară. Dar au ieșit din casă ăia și-au început să ne fugărească. Pe mine m-a lovit unul cu toporul și am mai încasat alte cinci lovituri în spate!

- N-ați putut să vă apărați deloc?
- La început nu, dar până la urmă am reușit să-l imobilizez. Eu m-am ferit de ăia cu cratița și m-a lovit ăla cu toporul! M-au dus la spital atunci, cu o mașină. M-au cusut în cap, apoi m-au dus acasă. Dimineața m-am prezentat la serviciu, în fața comandantului de secție și a procurorului. În birou erau cei șapte inși care mă loviseră, chiar și femei printre ei.

- Dar invers nu s-a întâmplat niciodată?
- Am și bătut când eram în Miliție! Erau aduși de subofițeri câte unii mai beți pe unde-i găseau, prin blocuri, dar care erau obraznici, agresivi. Eu îi rugam să fie liniștiți, dar pe care nu se astâmpărau îi loveam. Când le mai dădeam câte o palmă, îi lua somnul.

Citește și alte articole:

EXCLUSIV Dezvăluiri tulburătoare făcute de Leon Rotman: „Eram sabotat pentru că eram evreu! Toate rudele mamei mele au murit la Auschwitz”

EXCLUSIV Dumitru Dragomir, dezvăluiri din arestul la Rahova: „Am fost la «Beciul Domnesc»! Erau peste 3 milioane de dolari”

Playtech: BOMBĂ! Ilie Năstase îl face praf pe Klaus Iohannis! HALUCINANT ce i-a zis


Comentarii (8)
a...
a...  •  10 Octombrie 2021, 18:50

tare sunt curios ce o fi considerat moderatorul limbaj jignitor in mesajul meu? si eu gasesc articolul lui ioanitoaia jignitor

csa.regal.2017
csa.regal.2017  •  10 Octombrie 2021, 18:39

Credeam ca este Zsold Feher, sportivul CSA care a omorât un om. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

a...
a...  •  10 Octombrie 2021, 18:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează