Articol de GSP - Publicat marti, 18 martie 2014 00:00 / Actualizat marti, 18 martie 2014 09:58

Ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor, disponibilă acum la chioşcuri şi în format digital, publică astăzi o poveste incredibilă scoasă la lumină de Mirela Neag!

Mai mulţi foşti mari sportivi şi-au ieşit recent din pepeni cînd au văzut diferenţele de bani generate de interpretarea Legii Rentelor, prin care România îşi răsplăteşte pe viaţă, caz aproape în Europa, gloriile sportului.

Legea fixează la 1,5 salarii medii brute plafonul maxim, dar, în realitate, aproape 200 din cei peste 500 de foşti mari campioni depăşesc această sumă! Fiecare director economic al MTS a calculat rentele după propriul “cifru”.

După 14 ani de abuz de interpretare la adresa legii, rezolvarea cade în sarcina lui Gabi Szabo, ministrul de azi şi vedetă pe listă. Carmen Tocală, secretarul de stat, refuză să mai semneze plata în forma actuală, neclară şi care a stîrnit sentimentul nedreptăţii printre sportivi.

MTS e în faţa a două soluţii. Fie cere modificarea legii ca să intre în legalitate cu actualele plăţi, fie recalculează rentele, reîntorcîndu-le la ce au fost atunci cînd au fost aprobate de Parlament: o măsură de protecţie socială.

Mergi la chioşcuri şi citeşte o nouă investigaţie GSP!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”