GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  ALEGERI FRF

Amintirile unui jurnalist despre prăpădul făcut de fostul secretar general » Marius Mărgărit: “Nu-l mai plîngeţi pe Adalbert Kassai!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 07 martie 2014 12:04

A fost, fără îndoială, locul alegerilor de la FRF. Momentul în care tînărul şi noul şef de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, l-a anunţat în plen, faţă în faţă, pe "seniorul" Adalbert Kassai că-i aşteaptă demisia, "să nu fiu ăn postura de a da primul om afară". Cu o singură frază, a retezat toate sforile prin care unul dintre marii păpuşari a sugrumat, vreme de un sfert de veac, fotbalul românesc. Bela, lăsat singur de prietenul Mircea Sandu, care părăsise şedinţa, a rămas fără replică.

Momentul demiterii mi-a readus aminte de un altul, de pe la sfîrşitul anilor '90. Eram un tînăr ziarist şi întîmplarea a făcut să particip la una dintre şedinţele săptămînale ale Comisiei de Apel, condusă de venerabilul Traian Tomescu. O sală mică, învechită, aşa cum erau mai toate birourile federale din vechiul sediu de pe Poligrafiei, în spatele hotelului Flora.

Pe rol, era şi o dispută între două echipe comunale, care jucaseră un baraj de promovare în divizia judeţeană. Numele lor nici nu mai are importanţă. Unii cîştigaseră pe teren, dar ceilalţi contestau un jucător al adversarilor şi cereau să promoveze ei. Primii aveau dreptate, acuzatorii îl aveau pe Kassai. Mahărul de la Bucureşti avea o proprietate în comuna lor, "cum să nu ne ajute pe noi vecinul?!", îşi spuneau ei.

În timp ce Traian Tomescu audia părţile, în plină şedinţă, a apărut în sală secretara lui Kassai, care i-a şoptit vreme de un minut ceva la ureche. Pe nea Traian îl irita vizibil ceea ce auzea. A explodat, strigînd la secretara care se retrăgea speriată: "Lasaţi-mă dracu cu intervenţiile voastre! Să mă lase Kassai să judec! Să nu mai aud de aşa ceva!".

Toata asistenţa înmărmurise. "Vecinul" tocmai încercase să pună o pilă consătenilor. Dar cu maestrul Traian Tomescu nu mergea şi Comisia a dat dreptate celor care cîştigaseră pe teren.

De atunci, lucrurile s-au mai schimbat, dar în esenţă au rămas la fel. Nu mai e nevoie să transmiţi directive şi ameninţări prin secretară. Poţi să dai un sms, un telefon pe mobil. Din cîte se vorbeşte pe culoarele federale şi prin ţară, Kassai aşa a şi făcut. Dar acum a venit lista de apeluri şi o notă de plată ce a fost achitată: demisia!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
luter
luter  •  08 Martie 2014, 09:51
Postat de rexrapidistul pe 07 Martie 2014, 16:42

Nu-l plangem noi pe Kassai, dar modul ciobanesc in care i s-a adresat imberbul asta nou denota ca nu a stat degeaba langa Basescu, marlania si mojicia fac casa buna cu ei!

mai omule de acceia RAPIDUL este ,apropo unde joaca ca nu mai stiu ? ,daca oamenii ca tine sunt dezorientati si nu-si gasesc busola .ce are modul cum ii s-a adresat BURLEANU acestui kasi sa-si depuna demisia .a tu doreai asa mai pe ascuns nu de fata cu toti ;grei; astia .

kraus
kraus  •  08 Martie 2014, 00:33

Observ că articolul e semnat anonim??

amorezu
amorezu  •  07 Martie 2014, 18:45
Postat de rexrapidistul pe 07 Martie 2014, 16:42

Nu-l plangem noi pe Kassai, dar modul ciobanesc in care i s-a adresat imberbul asta nou denota ca nu a stat degeaba langa Basescu, marlania si mojicia fac casa buna cu ei!

Se intampla si in cercuri mai mari, concedieri in direct. ://www.cnn.com/2013/08/12/tech/aol-conference-call-firing/ Singura diferenta e ca, ala de la AOL n-a furat timp de 20de ani cat il tinea capu.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează