GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE ANULUI

Dansăm doar samba şi tango » Brazilienii şi argentinienii sînt preferaţii celor care votează în Ancheta GSP

Dubarbier, fostul mijlocaș al CFR-ului, a fost primul fotbalist care a cîștigat titlul de fotbalistul străin al anului în Ancheta Gazetei
Dubarbier, fostul mijlocaș al CFR-ului, a fost primul fotbalist care a cîștigat titlul de fotbalistul străin al anului în Ancheta Gazetei

Articol de - Publicat miercuri, 04 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 decembrie 2013 10:45

De la înfiinţarea premiului acordat celui mai bun străin din Liga 1 au cîştigat doar sud-americani. Se repetă istoria şi în 2013?

Vi-l mai amintiţi pe argentinianul Dubarbier? "Aripa" de la CFR Cluj care destabiliza orice apărare cu viteza şi tehnica sa a fost primul străin care a primit un trofeu în prestigioasa ancheta de final de an a Gazetei Sporturilor. Se întîmpla în 2008.

De atunci, titlul acordat celor mai buni jucători de peste hotare care evoluează în Liga 1 a mers doar către sud-americani: la argentinianul Brandan (2009) şi la brazilienii Eric (2010) şi Wesley (2011, 2012).

Mai mult, cele două naţiuni recunoscute pentru talentele pe care le exportă în Europa au acaparat şi podiumul categoriei în precedenţii 5 ani, adunînd nu mai puţin de 11 din cele 15 locuri disponibile pe podium în această perioadă.

La fel şi în 2013?
Voturile exprimate pe gsp.ro în primele două zile indică faptul că istoria s-ar putea repeta şi în acest an. Tot un brazilian, Eric, este favoritul cititorilor, adunînd 50 la sută dintre opţiuni. El a ieşit în evidenţă o dată cu transferul la Pandurii.

Este al doilea golgeter al Ligii 1 (9 reuşite) şi a urcat pe podiumul all-time al marcatorilor străini, în spatele lui Wesley şi Kapetanos. Pentru a cuceri însă al doilea său trofeu în ancheta GSP, Eric are nevoie şi de confirmarea antrenorilor, căpitanilor şi preşedinţilor din Liga 1 plus de cea a redactorilor GSP. Verdictul se dă în ziarul din 18 decembrie!

152 de jucători străini din 51 de ţări au evoluat acest sezon al Ligii 1. În 2008, cînd a fost acordat primul trofeu, erau 196, record absolut!

25 de brazilieni joacă în acest sezon în Liga 1. Portugalia are 21 de reprezentanţi, iar Franţa are 11

597622-stranieri-clasamente.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
primarutheone
primarutheone  •  04 Decembrie 2013, 14:02

Vorbesti de Szukala ala care isi da autogoluri pe banda rulanta in ultimele partide? Sau de Eric ala care a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale serii cu Fiorentina? Ca nu-mi dau seama

christiano0
christiano0  •  04 Decembrie 2013, 11:10

Eu cu haitianul de la Petrolul. Mi se pare un jucator bun si constant, care joaca si la nationala, si a facut-o bine pe tot parcursul lui 2013.

vladutz13
vladutz13  •  04 Decembrie 2013, 10:23

Probabil si anul asta o sa castige Eric desi sincer chiar nu merita. Ce a facut in primele 6 luni la Gaz Metan? mai nimic. Acum e golgheterul Pandurilor, dar in Europa League a fost dezamagitor in marea majoritate a meciurilor. Eu l-am votat pe Szukala pentru ca mi se pare un fundas impecabil. Detenta incredibila, tacklinguri foarte bune, are chiar si viteza si pasa lunga.... nu-ti poti dori altceva de la un fundas central. In plus, a luat titlu si a eliminat pe Ajax si a batut pe Chelsea. Omul are rezultate.... dar fundasii nu castiga niciodata in anchetele astea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează