GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE GSP

Sergiu Costin şi Gabi Paraschiv se află în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist din 2011: "An special"

Gabriel Paraschiv cu trofeul Ligii 1.
Gabriel Paraschiv cu trofeul Ligii 1.

Articol de , - Publicat marti, 13 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 12 decembrie 2011 20:16

Titlul cîştigat în premieră cu Oţelul i-a lansat pe campionii Sergiu Costin şi Gabi Paraschiv şi în cursa pentru cel mai bun fotbalist din 2011.

Paraschiv spune că era cu ochii pe Ancheta GSP de cînd era mic şi citea vechiul ziar "Sportul", precursorul "Gazetei". Iar Costin admite că simpla prezenţă printre nominalizaţi îl face să se simtă "fenomenal".

De-a lungul celor 45 de ani de Superlative, campioanele României au furnizat numai 5 învingători: Balaci ('81, U Craiova), Duckadam ('86, Steaua), Hagi ('87, Steaua), Dănciulescu ('04, Dinamo) şi Dică ('06, Steaua). Iar în 2011 în Ancheta GSP au intrat în cursă doi jucători ai Oţelului, formaţia care a obţinut pentru prima dată în istorie titlul naţional. E vorba despre Sergiu Costin şi Gabi Paraschiv, ambii de 33 de ani.

"Sînmărtean e cel mai spectaculos"
"Sînt sigur că Sergiu va obţine mai multe voturi decît mine. Trebuie să mă pun bine cu căpitanul, nu?", glumeşte Paraschiv. Şi continuă: "Ştiu că e cea mai veche Anchetă din ţară şi, atunci cînd eram mic, urmăream cu atenţie cine cîştigă. N-am apucat însă să trimit niciodată un plic la redacţie cu preferaţii mei, cum se proceda înainte de Revoluţie".

Dar explică acum cine sînt favoriţii săi pentru 2011: "Lucian Sînmărtean mi se pare numărul unu la fotbalistul anului. E cel mai spectaculos din prima divizie şi ar trebui să fie un model pentru tineri. Ducem lipsă de astfel de jucători, care să atace şi să dribleze vertical pe poartă, nu în lateral, cum se obişnuieşte la noi". Iar la stranieri? "Wesley, de departe! De cînd a venit în România nu se mai opreşte din marcat goluri. Nu contează vîrsta, important e s-o bagi în aţe!", motivează Paraschiv.

Căpitanul fără prezenţe printre "tricolori"
Costin, singurul dintre nominalizaţii pe 2011 care nu are nici o selecţie la echipa naţională, spune că nu-şi face vise că ar putea deveni omul numărul unu în Ancheta GSP: "Sînt pe listă alţii mai buni ca mine, dar mă simt fenomenal să ştiu că sînt acolo, în cursă, alături de cei mai importanţi jucătorii ai ţării. A fost un an special pentru mine şi pentru Oţelul. 2011 va rămîne mereu în sufletul meu şi-mi voi aminti întotdeauna de reuşitele din aceste luni: titlul, participarea în Champions League". Şi, poate, pe ultima sută de metri a carierei, măcar o prezenţă la lotul naţional? "E un regret că n-am ajuns niciodată printre «tricolori», dar m-am obişnuit deja cu acest gînd. Păcat că nu am avut această şansă cînd eram mai tînăr!".

100 de voturi a strîns Sergiu Costin din partea publicului, pe www.gsp.ro, pînă ieri, la ora 19:00, în timp ce Paraschiv a fost preferat de 60 de cititori

Topurile campionilor

Gabi Paraschiv

Fotbalistul anului
1. Sînmărtean
2. Torje
3. Sg. Costin

Stranierul anului
1. Wesley
2. Adailton
3. Brandan

Sergiu Costin

Fotbalistul anului
1. G. Paraschiv
2. Sînmărtean
3. Dănciulescu

Stranierul anului
1. Wesley
2. M. Antonio
3. Grahovac

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  13 Decembrie 2011, 14:43

Sergiu Costin merita in primii trei fotbalisti ai anului , fara el Otelul sufera in aparare, dar Paraschiv....nu inteleg ce cauta in clasamentul asta ?! Sunt 10 mijlocasi ofensivi in Romania peste el (si toti romani ! ).

agentel
agentel  •  13 Decembrie 2011, 14:06

1.Paraschiv 2.Costin 3.Sanmartean Imi pare rau de Sanmartean,dar nu ma lasa inima

yendi
yendi  •  13 Decembrie 2011, 12:45

NEA GIGI TI-AM ZIS S-AL IEI PE SERGIU COSTIN PENTRU CA STEAUA ARE NEVOIE DE UN LIDER GEN RADOI SI UITE ACUM ESTE NOMINALIZAT ALATURI DE TORJE LA FOTBALISTULUL ANULUI,POT SA SPUN CA ESTE PESTE MURESAN SI CHIAR SI PESTE RADOI, TARE M-AR PAREA RAU SA AJUNGA LA VRE-O RIVALA,TOT EU TI-AM SPUS SI DE VARGA ACUM 2 ANI DAR ACUM NU ESTE DE STEAUA SI NICI CHIPCIU,DACA VREI JUCATORI RAPIZI DE BANDA IA-L PE CAMERUNEZUL DE LA CIPRIOTII CU CARE STEAUA ESTE IN GRUPA,PE LATOVLEVICI LA FACUT VARZA,INTREABA-L PE ILIE STAN SI IA-L SI PE DUBARBIER,AR M-AI FI SI OLANDEZUL DE LA BULGARII CU CARE STEAUA A JUCAT PENTRU CALIFICAREA IN GRUPE NU INTELEG DECE NU-I SPUNE MM SAU RADUCAN LUI NEA GIGI DE EI.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează