GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE ANULUI

Simona versus Ana » Lupta pentru sportivul anului se dă între o jucătoare de tenis şi o spadasină

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 10 decembrie 2013 21:06

Halep a cucerit 6 titluri şi a urcat pînă pe locul 11 WTA în 2013, iar Ana Brînză a devenit campioană europeană la individual şi a încheiat sezonul pe primul loc în clasamentul mondial.

2013 n-a fost un an cu ghinion nici pentru Simona Halep, nici pentru Ana Brînză. Jucătoarea de tenis în vîrstă de 22 de ani a cucerit primul trofeu al carierei şi apoi nu s-a mai oprit pînă la cifra şase.

VOTEAZĂ ŞI TU AICI SUPERLATIVELE ANULUI!

Nürnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia sînt oraşele din care Simona s-a întors cu un trofeu în bagaje. A avut un salt de 53 de locuri în clasamentul mondial, în numai şase luni ea urcînd de pe 64 pînă pe 11. "Au fost nişte luni deosebite pentru mine, iar 13 este numărul meu norocos", a spus Simona.

Nici Ana nu este o persoană superstiţioasă şi a demonstrat-o prin performanţele obţinute în 2013. A început anul pe locul 14 mondial, iar la sfîrşitul lui era pe prima poziţie, clasîndu-se pe podium la toate etapele de Cupă Mondială şi cucerind titlul european la individual, devenind vicecampioană europeană cu echipa şi urcîndu-se pe treapta a treia, tot cu echipa, la CM.

"Nu se pune problema! Simona merită să fie numărul unu! În primul rînd, ce vizibilitate are tenisul în comparaţie cu scrima, ce impact emoţional a creat în rîndul românilor! Apoi, concurenţa în tenis nu se compară cu cea de pe planşă. Ritmul de antrenamente şi de competiţii. Cred că sînt suficiente", a spus Brînză.

Deocamdată, în votul cititorilor conduce detaşat Simona, cu peste 2.000 de voturi, fiind urmată de Ana, cu 300 de voturi. Pentru desemnarea sportivului anului vor mai vota redactorii GSP şi specialiştii din federaţii.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
rogersud
rogersud  •  11 Decembrie 2013, 19:10

SIMONA HALEP NR.1 !

dirk_kuitte
dirk_kuitte  •  11 Decembrie 2013, 14:44

Ana-Maria Branza e clar mai valoroasa.

dinamo4eva
dinamo4eva  •  11 Decembrie 2013, 13:12
Postat de vladutz13 pe 11 Decembrie 2013, 10:45

O sa castige fara probleme Simona Halep. Si eu am votat-o, dar sincer ar merita Ana Branza, este totusi campioana europeana, locul 1 in ierarhia mondiala, nu doar 11!! Sigur ca sporturile au alta acoperire mondiala... dar la o Olimpiada, tot o medalie se da.

Nu exista nici o lupta . Simona merita titlul de sportivul roman al anului pe departe.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează