GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  GALA BUTE

UPDATE Astăzi are loc un nou termen în dosarul ”Gala Bute” » Audierile s-au încheiat după ce procurorul și avocații au cerut amînarea. Cînd e noul termen

Articol de - Publicat miercuri, 09 decembrie 2015 11:55

Astăzi a avut loc un nou termen în dosarul ”Gala Bute”, la Înalta Curte de Justiție și Casație. Fostul ministru al transporturilor, Elena Udrea, este acuzat de luare de mită.

Un membru al completului de judecată se afla în concediu medical și a fost înlocuit de un judecător de serviciu. Procurorii au cerut amînarea pentru a păstra continuitatea procesului pînă la revenirea judecătorului inițial.

13:35

UPDATE: Audierile s-au terminat. Procesul a fost amînat, noul termen fiind 29 ianuarie 2016, ora 09:00.

13:30

UPDATE: Elena Udrea a vorbit în fața completului de judecată: ”Singurul aspect nou. Am o altă măsură de control judiciar în alt dosar. Mă gandesc că unul e suficient ca să garanteze pentru prezența mea”.
Procurorul și avocații au cerut toți, pe rînd, amînarea. Doar Rudel Obreja a cerut el însuși același lucru, motivînd lipsa avocatului prin faptul că acesta a trebuit să își mute mașina deoarece a blocat o alta.

13:20

UPDATE: Avocatul Elenei Udrea a vorbit și el. Procurorii cer măsuri preventive și monitorizarea inculpaților pentru ca aceștia să nu altereze probe. Avocații cer revocarea controlului judiciar pentru clienții lor.

13:10

UPDATE: Elena Udrea a ajuns în sala de judecată, după ce a întîrziat 10 minute. Acum vorbește avocatul lui Rudel Obreja.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Elena Udrea a fost dată în judecată pe 21 aprilie, sub acuzările de săvîrșire a trei infracțiuni de luare de mită, tentativă la folosirea de documente sau declarații false pentru obținerea pe nedrept a fondurilor europene și de abuz în serviciu.

Conform acuzațiilor aduse de DNA, Elena Udrea ar fi fost capul unui sistem prin care persoanele apropiate ei și anume Lungu, Nastasia, Topoliceanu, și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

Din dosarul Elenei Udrea mai fac parte fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, Tudor Breazu (administrator al terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea), Ștefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului), Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naționale de Investiții), Dragoș Marius Botoroagă (administratorul unei firme).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
nusu_d
nusu_d  •  09 Decembrie 2015, 14:27

29 ianuarie urmatorul termen??? Pai daca au inceput si aici cu amanari si termene d-astea se va lungi si procesul asta pina la sfantul asteapta. Deci dupa ce ca s-a pierdut acest termen pe un motiv stupid, se da termen peste aproape 2 luni??? Bine ca nu a dat in martie. Asa se intind procesele pe ani de zile. Dati fratilor termene de 2 saptamani maxim!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează