GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  GALA BUTE

Ziua decisivă » Camera Deputaţilor ar putea decide luni începerea urmăririi penale şi arestarea Elenei Udrea pentru "Gala Bute"

Articol de - Publicat vineri, 06 februarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 05 februarie 2015 21:43

Ieri, Rudel Obreja a fost arestat preventiv pentru 30 de zile: e acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Luni, de la ora 18:00, Elena Udrea află dacă va fi arestată preventiv în Dosarul " Gala Bute". Decizia aparţine Camerei Deputaţilor, în aceeaşi şedinţă a plenului urmînd să se analizeze şi începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Turismului şi Dezvoltării Regionale.

Cererea a fost înaintată de DNA, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu, influenţă, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false şi luare de mită. Cu o zi înainte, duminică, Comisia Juridică a Parlamentului va da un aviz în acest caz, unul consultativ.

Tot ieri, un alt nume implicat în acest dosar, Rudel Obreja, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după decizia Tribunalului Bucureşti. Capetele de acuzare, evaziune fiscală, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Ieri, fostul preşedinte al FR Box menţionase că este presat de procurori să o denunţe pe Elena Udrea. "Nu pot face acest denunţ pentru că nu am cu ce s-o acuz", a precizat Obreja.

Celelalte trei nume implicate în dosar, primarul Cornel Resmeriţă, Ştefan Lungu, fostul consilier de imagine al Elenei Udrea, şi Gheoghe Nastasia, fost secretar general MDRT, vor fi cercetaţi în arest la domiciliu.

"Mă duc în cantonament! Sînt un luptător" (Rudel Obreja, ieri, după decizia Tribunalului)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  06 Februarie 2015, 15:43
Postat de jullien_alphonse pe 06 Februarie 2015, 11:07

Fara parti-pris politic, important este sa fie demis COLDEA, apoi KOVESI. Astia sunt amandoi pe-o mâna. Coldea furnizeaza TOATE informatiile, iar Kovesi blocheaza anchetele tinând dosarele in sertar. Abia dupa aceste 2 mutari se va putea ajunge la Băşinel sau Ponta, care au implicaţii în diferitele TUNURI.

Videanu e acasa. Elena se pregăteşte de bulău, va face un pic de arest, de ochii lumii. - Dupa cum miroase pe Argeş în jos, pe un râu frumos, de trei zile-ncoace, IOHANNIS tace, e ORICUM demult prelucrat de mai-marii lui. La vârf NU se intenţionează schimbari majore, altfel Iohannis trebuia DEJA DE MULT să-i demită pe ăştia cu fruntea-ngustă (vezi bretonul lui Covăţica) Schimbarile vor fi doar de faţadă. se va da cu NEGRU PESTE VERDE ca poporu' oricum NU VEDE. Dâmboviţa

jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  06 Februarie 2015, 11:07

Fara parti-pris politic, important este sa fie demis COLDEA, apoi KOVESI. Astia sunt amandoi pe-o mâna. Coldea furnizeaza TOATE informatiile, iar Kovesi blocheaza anchetele tinând dosarele in sertar. Abia dupa aceste 2 mutari se va putea ajunge la Băşinel sau Ponta, care au implicaţii în diferitele TUNURI.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează