GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INFO

Află de ce are poarta de fotbal dimensiunile 7,32 X 2,44 metri!

Poarta de pe stadionul Emirates, din Londra
Poarta de pe stadionul Emirates, din Londra

Articol de GSP - Publicat joi, 02 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 02 iunie 2011 17:35

Muzeul Fotbalului din Sao Paolo, o arie care spune în stil modern toată istoria incredibilă a Braziliei fotbalistice, se întinde pe aproape 7.000 de metri pătraţi, amenajaţi sub tribunele de la Pacamebu. În doi ani şi jumătate de la inaugurare i-au călcat pragul peste un milion de vizitatori, iar numărătoarea continuă în ritm alert, sub îndrumările atente ale unui ghid. O echipă a Gazetei Sporturilor a vizitat muzeul de fotbal brazilian, aflînd detalii foarte interesante despre sportul "rege".

"Să nu credeţi că dimensiunile porţilor de fotbal sînt întîmplătoare!", ;) spune ghidul de la muzeu, sugerînd că la mijloc n-a fost un vis sau o alegere oarecare.

Explicaţia: "Porţile celebrei Universităţi Cambridge aveau 7,32 m în lungime şi 2,44 m în lăţime atunci cînd britanicii au conturat primul regulament al jocului. Aşa s-a ales şi mărimea porţilor, care a rămas aceeaşi pînă în ziua de azi".

ALTE DIMENSIUNI
- 40 de metri are lăţimea careului mare
- 5,5 metri măsoară de fapt "careul mic"
- între 90 şi 120 de metri măsoară lungimea unui teren de fotbal
- 9,15 metri este diametrul cercului de la mijlocul terernului

GSP este la Sao Paolo, unde a vizitat Muzeul Fotbalului. Citeşte AICI materialul integral!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
dreamer123
dreamer123  •  03 Iunie 2011, 01:26
Postat de kimi88 pe 02 Iunie 2011, 12:22

vrei poarta de pe emirates la steaua??

:)))))))))))))))) tare

fearrokh
fearrokh  •  02 Iunie 2011, 18:28

ma simt flatat,merci ,si la tine e valabil ce ai zis intrucat ai observat. e greu de imaginat cum acesti oameni nu au vazut in viata lor Top Gear ori alte emisiuni englezesti cat de cat stiintifice si sa nu isi puna niste semne de intrebare in legatura cu Anglia si cu unitatile lor de masura,sau sa fi facut asta si sa nu coreleze cu faptul ca fotbalul provine din Anglia...tragic.s-au mai si dus pe banii redactiei pana in brazilia,iti dai seama,ei sunt elita echipei.

gorgeousroadkill
gorgeousroadkill  •  02 Iunie 2011, 16:40

Io-s mai 'artist", asa ca vin doar cu observatia ca "mărimea porţilor, care a rămas aceiaşi" trebuie modificat cu "aceeasi". :)

Vezi toate comentariile (22)
Comentează