GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CORONAVIRUS

ANAD le interzice sportivilor să folosească medicamentul promovat de Gigi Becali » Patronul de la FCSB îl numea „cel mai bun împotriva COVID-19”

Agenția Națională Anti-Doping atrage atenția că Ivermectina se află pe lista medicamentelor interzise.
Agenția Națională Anti-Doping atrage atenția că Ivermectina se află pe lista medicamentelor interzise.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 martie 2021 18:05 / Actualizat miercuri, 03 martie 2021 18:32

Agenția Națională Anti-Doping atrage atenția că Ivermectina se află pe lista medicamentelor interzise. 

Ivermectina a fost cel mai controversat medicament al începutului de 2021. Mai multe persoane publice, prin care și Gigi Becali, au promovat-o drept tratament împotriva COVID-19. Specialiștii au atras atenția că nu a fost aprobată pentru uzul uman, fiind un medicament destinat tratării paraziților la animale. Acum, ANAD lansează un nou avertisment. Sportivii trebuie să stea departe de Ivermectină!

Comunicatul emis de ANAD: Ivermectina, pe lista interzisă

„În contextul pandemiei de coronavirus, Agenția Națională Anti-Doping face următorul anunț: Sportivii trebuie să cunoască faptul că le este interzis un eventual tratament cu medicamentul comercializat sub denumirea de Ivermectina Pasteur FP 20 – comprimate pentru tratamentul endoparazitozelor produse de nematode și în ectoparazitozele produse de acarieni la câini. 

Un comprimat conține 3mg de Ivermectină, substanță care se încadrează în Lista Interzisă 2021 la categoria S0 – SUBSTANȚE NEAPROBATE (orice substanţă farmacologică, ce nu este cuprinsă în una dintre următoarele secţiuni ale Listei şi nu este aprobată de nicio autoritate guvernamentală de reglementare în domeniul sănătăţii pentru uzul terapeutic uman – de exemplu, medicamente aflate în curs de dezvoltare preclinică sau clinică sau retrase, medicamente designer, substanţe aprobate doar pentru uz veterinar – este interzisă permanent)” , se arată în comunicatul emis de Agenția Națională Anti-Doping.

Ce este Ivermectina și de ce nu este medicament aprobat împotriva Covid-19

Ivermectina este un medicament aprobat în anul 1981, pentru tratarea paraziților la animale. Deși există state în lume unde a primit acceptul pentru utilizarea la om, Bolivia este un exemplu, în România este strict interzisă. Specialiștii avertizează că aceasta poate produce alergii și poate duc la șoc anafilactic. 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a atras atenția că Ivermectina nu poate fi folosită pentru tratarea COVID-19: „Medicii din România nu pot să prescrie acest medicament dintr-un motiv foarte simplu: el nu se găsește în farmaciile de uz uman, decât dacă un medic veterinar prescrie unei persoane acest produs și lucrul acesta este imposibil, pentru că un medic veterinar nu are drept de practică în medicina umană”

Gigi Becali a promovat medicamentul interzis

„Eu am doctori la clinica mea pe care i-am adus de afară, studiau în străinătate. Sunt români și le dau 4000-5000 pe lună. Ei mi-au spus despre aceste tramente, pentru că se făceau studii pe afară. Cel mai bun este Ivermectina. Se găsește doar la mine, acum în România. Eu nu am nicio treabă, eu îl cumpăr aici. E din Ucraina, dar nu-l aduc eu. Eu am Invermectina ser. Invermectina pastilă e slabă”, declara Gigi Becali, în luna ianuarie, conform Ziare.com

Citește și alte știri despre pandemia de coronavirus: 

Simona Halep s-a vaccinat cu Pfizer » Ce spune WADA și reacția responsabilului COSR, după ce președintele Covaliu excludea AstraZeneca

Pot sportivii să concureze la Jocurile Olimpice dacă nu se vaccinează? Mihai Covaliu a făcut lumină

Playtech: ȘOCANT! Florin Ristei, derapaj GRAV la adresa Ramonei Olaru la Neatza. Răzvan Simion a intervenit prompt


Comentarii (26)
johnwick
johnwick  •  04 Martie 2021, 00:00
Postat de caoradea pe 03 Martie 2021, 20:32

Recomandat de doctorul Becali ! E pentru oi medicamentul ala, si la propriu si la figurat. Cred ca a luat si mimisor o doza, iar Coman chiar mai multe, asa a trecut examenul din Ucraina in engleza de braila....

să vezi când îi avea cov ce te tî râ ști după el

caoradea
caoradea  •  03 Martie 2021, 20:32
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Recomandat de doctorul Becali ! E pentru oi medicamentul ala, si la propriu si la figurat. Cred ca a luat si mimisor o doza, iar Coman chiar mai multe, asa a trecut examenul din Ucraina in engleza de braila....

caoradea
caoradea  •  03 Martie 2021, 20:27
Postat de vali.gazzaev pe 03 Martie 2021, 19:35

Pe baza studiilor medicale stim ca ivermectina e un deparazitar pentru animale, dar daca il consuma fecesebistii, îi face mai putin paraziti si impostori? :))))

Mai putin paraziti da, in rest nimic

Vezi toate comentariile (26)
Comentează