GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

Apel disperat pentru salvarea de la faliment » Cere imunitate diplomatică

Ion Țiriac și Boris Becker Foto: Guliver/Getty Images
Ion Țiriac și Boris Becker Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gabriel DumitruJURNALISPORT - Publicat sambata, 16 iunie 2018 10:25

Boris Becker, fostul tenismen german, încearcă să se prevaleze de imunitate diplomatică într-un apel disperat pentru salvarea de la faliment.

Neamţul are mari probleme în Mare Britanie, dar încearcă să scape invocând misiunea pe caare a primit-o din partea Republicii Centrafricane, în luna aprilie, de ataşat pentru afacerile sportive în UE.

Avocaţii lui Becker au depus un recurs la Intalta Curte din Marea Britanie prin care motivează cu acest argument. Legendarul jucător german a a juns la 50 de ani şi în ciuda faptului că a câştigat 49 de titluri în carieră şi a fost lider mondial el are probleme mari din punct de vedere financiar, fiind declarat falit de un tribunal din Londra în 2017.

Conform avocaţilor lui Becker, imunitatea presupune ca orice acţiune legală împotriva fostului lider mondial să fie, în prealabil, aprobată de şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson.

Pe lângă probleme cu banii şi implicit cu băncile, Boris nu îşi mai găseşte trofeele obţinute în carieră, inclusiv cele şase trofee de Mare Şlem. Neamţul şi-a dorit să le vândă în scopul achitării datoriilor, dar trofeele sunt de negăsit.

Problemele lui Boris Becker au apărut încă din 2002, an în care justiţia germană l-a condamant la doi ani de închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi de 500.000 de euro pentru restanţe de aproximativ 2 milioane de euro.

Surse: bbc.comtheguardian.com

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  16 Iunie 2018, 12:17

"justiţia germană l-a condamant la doi ani de închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi de 500.000 de euro pentru restanţe de aproximativ 2 milioane de euro." - in halul asta sa tot dai tunuri. Asa sunt si talharii de romanika, dau tunuri de milioane de euro si onor justitiei romane nu platesc decat cateva sute de lei drept amenda dupa care sunt liberi sa dispara oriunde in lume.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează