GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  RASISM

Benny Adegbuyi, întrebat de presa străină despre derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu: „Asta le-am spus”

Benny Adegbuyi +19   FOTO
Benny Adegbuyi

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 ianuarie 2021 10:52 / Actualizat duminica, 10 ianuarie 2021 12:25

Benny Adegbuyi (35 de ani), kickboxerul care l-a învins pe marele Badr Hari în finalul anului trecut, a atins din nou subiectul sensibil al rasismului. 

Întrebat dacă a fost victima rasismului în România, luptătorul a oferit un răspuns sincer: „Nu, românii nu sunt rasiști. Am avut mici incidente, dar fiecare pădure cu uscăturile ei. În general, nu am avut probleme mari. Din contră, am fost apreciat”, a spus Benny Adegbuyi, în cadrul emisiunii „Digi Sport Matinal”. 

Benny Adegbuyi; „Colțescu a greșit, dar nu a fost o greșeală rasistă”

Benny a vorbit și despre problema rasismului, în contextul derapajului avut de Sebastian Colțescu la meciul de Champions League dintre PSG și Istanbul Bașakșehir.

„Am dat un interviu pentru o publicație germană, în care le-am spus că a fost o greșeală neintenționată a lui Colțescu. La noi, cuvintele rasiste ar fi «cioară», «nigger» sau altceva. Dar a fost febra meciului și poate nu a fost exact. A fost o greșeală, dar nu o greșeală rasistă”, a mai spus Adegbuyi, potrivit sursei citate. 

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Benny Adegbuyi - Badr Hari

+15 FOTO

VIDEO. Benny Adegbuyi, despre rasismul din lume

În ianuarie 2019, Benny a fost prezent al GSP LIVE și a dezvăluit cum a fost jignit în România.

„M-am lovit de rasism în România. Și acum mă lovesc, pe rețelele sociale. Primesc mesaje răutăcioase, precum «Cioară», «Negrule», «Du-te la tine în țară!», «Țiganule». E frustrant și dureros! Eu că mă consider român! M-am născut aici și vorbesc românește. E dureros... Cred că rasismul vine din partea celor care nu au educație și nu pot trece peste culoarea pielii. Dar, spre deosebire de alte țări, în România e mai bine. Nu am avut parte de rasism exagerat în România. Au fost răutăți”, spunea Benny în 2019 la GSP LIVE.

VIDEO Benny Adegbuyi: „Am fost mai puternic decât credea Badr Hari”

Citește și alte știri despre Benny Adegbuyi 

Benny Adegbuyi putea face carieră în fotbal: „Am vrut să devin fotbalist” » Cu ce echipă din Liga 1 ține

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează