GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CANOTAJ / CAMPIONATUL EUROPEAN

CAMPIONATUL EUROPEAN DE CANOTAJ // Primele rezultate ale românilor: toate bărcile au rămas în cursă!

11 echipaje din România participă la campionatele continentale de la Lucerna (Elveția) // FOTO: Guliver/Getty Images
11 echipaje din România participă la campionatele continentale de la Lucerna (Elveția) // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2019 19:32

11 echipaje din România participă la campionatele continentale de la Lucerna (Elveția). ”Tricolorii” au de apărat locul 1 pe medalii, ocupat anul trecut la Glasgow (Scoția).

România participă cu 11 bărci, 6 la feminin și 5 la masculin, la Campionatele Europene de la Lucerna (Elveția). Anul trecut, la competiția găzduită în Scoția, la Glasgow, sportivii români au cucerit 7 medalii, dintre care 3 de aur, 2 de argint și 2 de bronz.

Vineri au avut loc primele curse din serii, românii rămânând în lupta pentru medalii cu toate cele 11 bărci! Cele mai mari emoții le-a avut barca masculină de patru rame, care nu a reușit direct calificarea mai departe și a trebuit să treacă prin recalificări. Anul trecut băieții câștigaseră aurul, iar acum continuă cursa spre podium.

În rest, antrenorul coordonator Antonio Colamonici a făcut foarte multe schimbări, mai ales la fete. Din barca de 8 plus 1 care anul trecut a cucerit aurul european, italianul a mai păstrat doar două fete, plus cârmaciul, și a schimbat 6! Colamonici a făcut însă o barcă foarte tare la patru rame, proba devenind una olimpică de la ediția din 2020.

Astfel, Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereș și Denisa Tâlvescu au șanse mari să cucerească aurul la Lucerna și să se gândească la un loc pe podium și la Tokyo. Și barca de dublu rame a fost schimbată, în locul Denisei Tîlvescu și al Mădălinei Bereș fiind trimise tinerele Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu.

Dublele campioane mondiale la dublu rame, categorie ușoară, Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă s-au clasat pe locul 2 în seria lor, dar s-au calificat la pas în semifinalele de azi. "Tricolorele" nu au forțat însă deloc, dând impresia că se păstrează pentru finala de duminică.

La 8 plus 1 feminin s-au înscris doar patru echipaje, iar la masculin au fost 7. S-a tras astfel în serii, iar românii au fost întrecuți doar de campioana olimpică și mondială, Germania.

Sâmbătă  se vor da primele medalii la Lucerna, cele mai mari șanse la aur avându-le barca feminină de patru rame.

Vezi și: VIDEO Elisabeta Lipă, canotoarea secolului XXI, despre sacrificiile pentru performanță: „Sunt anemică și am hernie de disc”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează