GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GAZETA CU DVD

Cele mai tari bătălii » Gazeta Sporturilor vă oferă o serie de filme istorice şi fantasy: "În numele regelui", "Ultima legiune" şi "Agora"

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2010 00:00

Eroi de legendă trec prin foc şi sabie pentru un imperiu, o femeie sau o idee.

Oraşe mitice, războinici, magi, legendă şi istorie, actori de Oscar şi regizori de Oscar, toate într-o serie de filme oferite de Gazeta Sporturilor.  Colin Firth înfruntă  topoarele barbare şi farmecele luptătoarelor orientale, Statham combate monştrii cu scheme de box thailandez, iar Rachel Weisz  cercetează stelele, în ciuda ravagiilor fanatismului.

De la "Curier", la Fermier
Seria se deschide cu "În numele regelui", un fantasy, în genul "Stăpînul Inelelor". Jason Statham ("Curierul") lasă manierele de gangster londonez şi trece la muncit pămîntul. Personajul lui se numeşte chiar aşa, Fermierul. Începe prin a scoate ridichi, dar schimbă registrul paşnic, după ce familia lui e atacată de armata de bestii a unui vrăjitor rău. Scenele de bătălie dintre oamenii Fermierului şi sîngeroşii "krugi" au beneficiat de efecte speciale pe măsura bugetului de 60 de milioane de dolari.

Micul Cezar şi sabia lui Arthur
Tot în Antichitatea tîrzie se petrece şi acţiunea din " Ultima legiune", unde îl veţi vedea pe Colin Firth, junele prim "made in England", în postura inedită de comandant de oşti. Firth este Aurelius, un militar loial Imperiului roman, în pragul destrămării. El îl are în pază pe ultimul Cezar, un copil împotriva căruia se ridică goţii lui Odoacru.

În misiunea de salvare a puştiului împărat, lui Aurelius i se alătură un vrăjitor (Ben Kingsley) şi o specialistă în stiluri de luptă indiene, intrepretată de exotica Aishwarya Rai. Filmul spune şi povestea cele mai cunoscute săbii din lume, Excalibur, care a ajuns în Britannia şi a dat naştere la alte poveşti şi la alte filme, desigur.

Frumoasa necredincioasă
În " Agora", veţi pătrunde în Egiptul colonie romană, în decorul colosal al Bibliotecii din Alexandria. Filosoafa Hypathia (Rachel Weisz) încearcă să apere lumina raţiunii în mijlocul fanatismului religios.

Războaiele dintre creştini şi egiptenii credincioşi vechilor zei, apoi dintre creştini şi evrei par un ecou îndepărtat al conflictelor din zilele noastre. Drumul greu spre libertate e tema favorită a regizorului Alejandro Amenabar (Oscar pentru film străin, pentru "Marea dinăuntru"). 

Gazeta Sporturilor vă invită să vă delectaţi, în săptămînile următoare, cu poveştile şi legendele altor veacuri, cînd cine n-avea vrăjitor trebuia să-şi cumpere.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
mirkoman
mirkoman  •  16 Noiembrie 2010, 00:26

Chiar asa e. Daca sunt filme bune cu cele mai mari batalii, cred ca va inselati. Daca doriti va pot da o lista de posibile filme pe care poate le veti lua in considerare: 1. Gladiatorul 2. King Arthure 3. Braveheart Ce ziceti?

ghe_rares
ghe_rares  •  11 Noiembrie 2010, 10:02

De ras. "Cele mai tari batalii" sunt cotonogeli organizate intre maxim 50 de insi, slabutze rau de tot. Cat despre partea cu "filme istorice" ... serios, mai lipsea Hercule si era tot tacamul de filme "istorice". Daca vroiati filme de calitate, batalii mari in filme istorice, trebuia sa alegei aleator din filme lui Nicolaescu... nu filme de categoria -B .

pallmall
pallmall  •  11 Noiembrie 2010, 09:00

bunutze filmele...cel cu statham e cam balarie..da merge daca te chinui putin :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează