FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Constantin Anghelache, fostul șef al lui Dinamo, mărturie TERIFIANTĂ: „30 de minute am fost mort de ziua mea, apoi am simțit o undă caldă în corp!”

Constantin Anghelache a trecut prin momente cumplite / Sursă foto: Arhivă GSP +7   FOTO
Constantin Anghelache a trecut prin momente cumplite / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2023 11:42 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 11:49

Constantin Anghelache, fost președinte la Dinamo în mai multe rânduri, a împlinit astăzi 77 de ani. Invitat la GSP Live, în iunie 2020, conducătorul a relatat în direct clipele terifiante prin care a trecut în 2007. „Am intrat între două tiruri”.

Pe 13 februarie 2007, chiar de ziua lui, Anghelache a scăpat ca prin minune dintr-un accident extrem de grav. Fostul dinamovist a povestit la GSP Live momentul de cumpănă prin care a trecut, dar și împrejurările acelui accident. 

Gabi Iancu și-a găsit echipă în Liga 1 chiar în ultima zi de mercato » A fost prezentat oficial
HERMANNSTADT
Gabi Iancu și-a găsit echipă în Liga 1 chiar în ultima zi de mercato » A fost prezentat oficial

Constantin Anghelache explică cum s-a petrecut accidentul: „Am simțit o undă caldă în corp”

Momentul accidentului: „Când aproape am ajuns la Hunedoara, nu știu ce i-a venit șoferului, că a vrut să depășească un tir, iar de pe contrasens venea alt tir, așa că am intrat între ele. O perioadă, 30 de minute, am fost mort. S-au întâmplat două fenomene. Am simțit că prin corp îmi trece o undă caldă, după care m-am trezit, mi-am dat airbag-ul de pe față și am ieșit pe marginea șoselei.

Erau doi tineri și au spus «Băi, aici era unu». «Eu am fost ăla». Am scăpat doar cu trei coaste ușor fracturate. Nici șoferul n-a pățit nimic, a mers la spital, dar eu am refuzat să merg, ca să nu îl bag în pușcărie. Nu știu ce a avut în cap, ne apropiam de barieră”.

Îmi pare bine că Dumnezeu m-a iertat și de acea dată, asta înseamnă că am făcut fapte bune. Eram membru al Comitetului Executiv al FRF. Am avut întâlniri cu cluburile din ligile inferioare, în județele respective, pe zone. Avusesem o întrevedere cu cluburile din sud, la Pitești, și ziua următoare trebuia să avem o întrevedere tot cu echipele din nord, la Hunedoara. Atunci aveam șofer, de atunci nu mai am. Am sărbătorit puțin ziua mea de naștere la Pitești, s-a băut și o bere, dar nu s-a exagerat
 -Constantin Anghelache la GSP Live

GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI SUFERIT DE CONSTANTIN ANGHELACHE

Accidentul lui Anghelache din 2007 / Sursă foto: Arhivă GSP
Accidentul lui Anghelache din 2007 / Sursă foto: Arhivă GSP
Accidentul lui Anghelache din 2007 / Sursă foto: Arhivă GSP
Accidentul lui Anghelache din 2007 / Sursă foto: Arhivă GSP
Constantin Anghelache / Sursă foto: Arhivă GSP
+3 FOTO

Constantin Anghelache: „Dinamo '90 a fost peste Steaua '86”

Perioada dintre anii 1980-1990 este considerată cea mai prolifică din istoria fotbalului românesc, iar dezbaterea privind cea mai bună echipă de atunci continuă și astăzi. Prezent la GSP Live, Constantin Anghelache și-a exprimat punctul de vedere în această dispută.

„Nimeni nu știe că până în 1990, cea mai sponsorizată echipă a fost Dinamo București. Nu am să spun cum și de ce, dar pot să spun că eu am fost autorul. Și cu asta am pus punct problemei. Ne permiteam atunci, nefurând”, a explicat Constantin Anghelache la GSP Live.

„Din punctul meu de vedere, Dinamo '90. Vorbesc de echipă, nu de rezultate. Cel mai bun rezultat din istoria fotbalului românesc este cel din 1984, când Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Cornel Dinu e mai pamfletar, nu mă interesează ce a spus. Steaua 1986... dacă dumneavoastră veți cerceta, veți vedea că am fost un pic pe lângă ei și atât. 

Am fost în Spania la finală, în cabină, peste tot. Mi-am adus și eu contribuția atunci, că unii mai recunosc, că alții nu... Întrebați-l pe Cristi Gațu, el era președinte atunci. Eu cunosc acea echipă, a avut și un culoar bun. Dinamo a construit o echipă realmente autentic deosebită. Ca lot, Dinamo a fost mai bună!”, a explicat Anghelache.

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo » Conducerea, din nou datoare la jucători: „După grevă a intrat un salariu, dar pe 15 se fac iar două luni”

Cum s-a terminat amicalul lui Dinamo cu echipa secundă a Farului + primul „11” folosit de Burcă și ce l-a deranjat pe tehnician: „Sunt supărat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
creeperno807
creeperno807  •  13 Februarie 2023, 22:41

Daca se desfiinteaza Dinamo din liga 2, toate marcile, palmaresul, brandul se intorc la clubul-mama din liga 3

eddymaster
eddymaster  •  13 Februarie 2023, 15:37
Postat de hristo33 pe 13 Februarie 2023, 13:57

prostu'siteului rantzumu, n-ai ce sa-i ceri. are 2 conturi doar pe articolul asta deja.

zi bah,ce faci dupa ce vitanul tau barzesti se desfiinteaza? ca altul nu o sa mai apara.:))

eddymaster
eddymaster  •  13 Februarie 2023, 15:37
Postat de moshu_shukaru pe 13 Februarie 2023, 12:55

Așa cum te-a uitat și sudista pe tine?

ma confunzi bai baiete. de fapt ***:))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează