GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  COVID-19

COVID-19. Amenzi CONSISTENTE dacă ești prins cu prietenii la fotbal » Ce spune legea

Sporturi precum fotbalul sau baschetul nu pot fi practicate nici în spații închise, nici în aer liber. foto: Guliver/Getty Images +29   FOTO
Sporturi precum fotbalul sau baschetul nu pot fi practicate nici în spații închise, nici în aer liber. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 18 mai 2020 13:17

COVID-19. Măsurile punitive propuse în timpul stării de alertă din România ar putea aduce amenzi drastice pentru românii care încalcă restricțiile. 

În ciuda faptului că România a ieșit de pe 15 mai din starea urgență, sporturile de echipă, la fel ca numeroase alte restricții, sunt în continuare interzise pe teritoriul țării, până la viitoare noi reglementări. 

Astfel, sporturi precum fotbalul sau baschetul nu pot fi practicate nici în spații închise, nici în aer liber. Pedepsele pentru încălcarea legii sunt consistente: amenzile sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

„Participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spații deschise, ori la întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise, interzise în conformitate cu art.5 alin.(4) lit.a) - amendă de la 500 lei la 2.500 lei”  - Art.60 

FOTO. Imagini inedite surprinse în București, în timpul epidemiei de coronavirus:

+25 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește și alte știri despre coronavirus:

COVID-19, între mituri, studii și experimente: în ce locuri e cel mai probabil să te infectezi cu coronavirus?

Ce amenzi pot primi românii care încalcă restricțiile: lista completă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
jackryan
jackryan  •  18 Mai 2020, 16:24
Postat de amicu pe 18 Mai 2020, 15:45

bah, lasati-ma cu legile astea. Cine sa le aplice? Gardienii publici ai primariei care freaca luleaua? Politia? Prin cartiere se joaca fotbal zi de zi..asa ca...si asta nu de ieri de azi. Si in starea de urgenta se juca, insa nu prea am vazut politie prin cartiere.

In ce cartiere se joaca fotbal ?? ..in buc nu ai unde sa plimbi un caine ...dar sa mai joci si fotbal ..

amicu
amicu  •  18 Mai 2020, 15:45

bah, lasati-ma cu legile astea. Cine sa le aplice? Gardienii publici ai primariei care freaca luleaua? Politia? Prin cartiere se joaca fotbal zi de zi..asa ca...si asta nu de ieri de azi. Si in starea de urgenta se juca, insa nu prea am vazut politie prin cartiere.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează