GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19, între mituri, studii și experimente: în ce locuri e cel mai probabil să te infectezi cu coronavirus?

COVID-19, între mituri, studii și experimente. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
COVID-19, între mituri, studii și experimente. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 18 mai 2020 11:59

Pandemia de coronavirus și riscurile de îmbolnăvire derivate din aceasta au născut numeroase studii, dezbateri și păreri contradictorii în ultimele două luni.

Doctorul Erin Bromage, de la Universitatea Dartmouth din Massachusetts, susține, în ultimul studiu efectat, că zonele în care ne putem infecta cu noul tip de coronavirus pot fi extrem de surprinzătoare. 

În opinia doctorului Erin Bromage, expunerea la virus nu presupune neapărat garanția că persoana respectivă va fi infectată și că infectarea depinde de durata și de cantitatea de particule virale împrăștiate în aer. 

În studiul său, Erin Bromage lansează ipoteza conform căreia o vizită de scurtă durata la un supermarket nu este la fel de periculoasă precum o expunere într-un spațiu mic și puțin aerisit. În acest caz, nici distanțarea fizică n-ar mai avea efecte și ar favoriza răspândirea rapidă a virusului, scrie ABC News, citat de Digi 24. 

GALERIE FOTO. Imagini inedite surprinse pe mapamond, în timpul pandemiei de COVID-19: 

+28 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește și alte știri despre coronavirus: 

Ce amenzi pot primi românii care încalcă restricțiile: lista completă

Planul lui Donald Trump pentru vaccinul împotriva Covid-19 » Cât va costa și cum va fi distribuit

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează