GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cristi Borcea, implicat într-un scandal monstru: „Chestia asta a degenerat în altceva... Aici mă opresc”

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 16:00 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 17:33

Cozmin Gușă a povestit în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioaniţoaia, cum a rupt relațiile cu Marius Vizer, în urmă cu doi ani. Guşă a încercat să-l convingă pe prietenul său să nu-l nășească pe Cristi Borcea. 

Fost boxeur în tinerețe, Gușă a fost ales, în 2017, șeful judo-ului românesc, sprijinit și de Marius Vizer, președintele federației internaționale, cu care îl lega o relație specială. Dar totul s-a deteriortat după nunta lui Borcea cu Valentina Pelinel.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Gușă a fost difuzată pentru prima dată în octombrie 2021

- În 2017, ați beneficiat de sprijinul lui Marius Vizer, dar la ultimele alegeri de la FR Judo nu l-ați mai avut.

- Vizer a declarat public că ar trebui să plec. În 2017, când am luat președinția, a părut că el mă sprijină. De fapt, era o mișcare puternică anti-Vizer în Federația Română de Judo și eu am luat toate chestiile astea ca să-l salvez pe Marius de la un oprobriu nemeritat. Pentru că a ajutat mult federația și judoul românesc. Eu am candidat ca soluție de criză, ca omul lui Vizer, însă majoritatea era împotriva lui.

- Acum aveți un conflict cu el.

- Conflictul meu cu Marius n-are legătură cu judoul. Noi avem o relație de prietenie veche de 20 de ani. Nu vreau să comentez public ce l-a apucat. Dar și ce m-a apucat, ca să n-o dau doar pe el! Eu l-am rugat, la începutul anului 2021, să nu intre în această competiție din România pentru că nu-i bine pentru el în calitate de președinte și pentru că o să-i dau bătaie. El n-a vrut ca eu să mai fiu ales. Noncomunicarea a intervenit cam de un an de zile. Adică ne-am rezumat la „Paște fericit! Hristos a înviat!”. „Crăciun fericit!”, „La mulți ani!”.

- De ce s-au rupt această relație cu Vizer?

- O să vă spun de la ce ne-am luat, deși nu pot să dezvolt. Fac pentru prima dată această dezvăluire. Ne-am luat de la Cristi Borcea, finul lui. Ăsta a fost mărul discordiei. În calitate de prieten bun al lui Vizer, eu m-am opus ca el să fie nașul de cununie al lui Borcea, tocmai pentru că nu cadra, în opinia mea, cu poziționarea lui publică atât de influentă și atât de bine consolidată în mediul internațional.

„Putin îl respectă mult pe Vizer”

- Aveați contre cu Borcea?

- Eu n-am nimic cu Borcea, e un băiat de treabă, e un tip inimos, vesel, însă acea apropiere, la acel moment, nu mergea pentru Vizer. Eu am fost alături de Vizer, din spate, ca prieten, de mulți ani de zile în toate demersurile lui internaționale. Vorbim despre nunta lui Borcea cu Pelinel, care a fost la celebrul restaurant Gundel, din Budapesta. Atunci i-am dat lui Vizer un sfat pe care el nu l-a ascultat. Apoi chestia asta a degenerat în altceva... Aici mă opresc, nu pot merg mai departe. Eu nu-i port pică lui Cristi Borcea, n-am avut niciun meci cu el, nu m-a jignit niciodată.

- Vizer este un om puternic?

- Da, dar și un bun patriot, un om care a revoluționat judoul prin finanțare și mediatizare. Judoul este singurul sport care are contracte de mediatizare în același timp cu Euronews și CNN, un buget foarte solid pe care s-a clădit toată dezvoltarea zonei defavorizate din lume. A investit bani mulți în țările sărace. Plus în zona de arbitraj. Marius a făcut o treabă extraordinară în judo și îi recunosc toate meritele, oricât de certați suntem.

- Spuneți-mi, vă rog...

- Cearta cu Marius este evenimentul care m-a marcat cel mai mult, din ultimii ani. Am avut o legătură profundă și pe mine m-a marcat. Eu sunt destul de dur în chestiile astea și duc la tăvăleală, însă cearta cu Marius m-a întristat... N-ai cu cine să te împaci. E un scorpion foarte încăpățânat și e complicat. El trântește ușa și o închide.

- Vizer e omul lui Vladimir Putin?

- E prieten cu Putin. Putin îl respectă foarte mult, stă de vorbă cu el, i-am văzut în diverse ipostaze de comunicare amicală. Putin a lăsat și el să se înțeleagă asta la toate competițiile la care a fost invitat. Putin a practicat ceva judo și avem și un român care l-a bătut pe vremuri, un judoka de la Dinamo (n.r. Cornel Roman). Chiar dacă nu mai practică judoul, Putin își mai pune kimonoul și aduce bani.

- L-ați cunoscut?

- M-am văzut cu consilierii lui. Nu m-am întâlnit cu Putin ca să nu-l supăr pe Adrian Năstase, un alt partener și prieten de-ai mei. Putin nu voia să se întâlnească cu Năstase, ci cu mine, într-o vizită la Moscova. Nu-l suporta pe Năstase în 2002.

CITEȘTE ȘI:

„Tu ai călcâiele crăpate şi-mi zici mie că ai 23?!” » Vă mai aduceți aminte de Jeremie N'Jock? 3 amintiri haioase cu atacantul spectaculos al Craiovei

FOTO 3 povești fabuloase cu Mike Temwanjera, vârful care a făcut furori la FC Vaslui » Cum l-a surprins pe Porumboiu: „E mai bătrân ca Balint, e la a treia dantură”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
158180581397392
Bala Nicolae  •  26 Decembrie 2021, 10:59

saracu borcica parca a fost uns cu toata grasimea de pe porci taiati de CRACIUN .PRIMUL TAUR AL BUCURESTILOR

hashtag_truth
hashtag_truth  •  26 Decembrie 2021, 06:03

DECI : a inteles toata lumea faptul ca Cozminel are la degettzel si pe putin si pe vizer, si in general orice ??? Comprende ????

853246084756615
Marcel Popa  •  25 Decembrie 2021, 09:54

Un gropar.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează