GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  POLUARE

Cu cât scurtează viața poluarea oribilă din București? Studiu cutremurător: „Numai asta ia 2 ani!”

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2020 11:48 / Actualizat vineri, 07 august 2020 12:17

E știut că numărul mare de mașini, agitația fonică provocată de marile orașe și calitatea foarte îndoielnică a aerului din aceste orașe din România fac să scadă speranța de viață din țara noastră. Dar cu cât? 

  • Cele mai poluate orașe din țară sunt București, Iași, Timișoara, Ploiești și Brașov, conform Mediafax

Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iaşi, a explicat pentru Mediafax despre așa numitele particule fine, cele care afectează cel mai mult aparatul respirator al oamenilor și care se găsesc din plin în orașele aglomerate: 

„Sunt studii, măcar preliminare, care arată că doar pentru particulele mici, particule PM 2.5, o reducere a acestora cu 25%, în București de exemplu, ar crește speranța de viață cu cel puțin 2 ani. Aceste studii sunt făcute fără a lua în considerare alți compuși chimici la fel de nocivi”. 

Citește și:

Lux! Ilie Năstase, afacere cu fratele Simonei Halep: unde a fost surprins de paparazzi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează