GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

UPDATE Hotărârea prin care prezența spectatorilor la evenimentele sportive e condiționată de vaccin sau test negativ, ANULATĂ în primă instanță! » Devine definitivă la nivel național?

Fanii au asistat cu vaccin sau test la meciul în care CFR a ieșit campioană, luna trecută
Fanii au asistat cu vaccin sau test la meciul în care CFR a ieșit campioană, luna trecută

Articol de GSP - Publicat luni, 07 iunie 2021 23:56 / Actualizat marti, 08 iunie 2021 11:06

Curtea de Apel Cluj a decis, luni, anularea în parte a Hotărârii de Guvern care privește condiționarea participării la spectacole, nunți, botezuri, competiții sportive sau alt gen de evenimente de prezentarea de către participanți a dovezii vaccinării sau a unui test negativ la Covid-19. 

Reclamanții care au atacat Hotărârea de Guvern sunt avocați în Baroul Cluj, Kapcza Mikolt și Gabriel Marin. Decizia Curții poate fi contestată cu apel în următoarele 2 săptămâni, notează clujust.ro.

Respinge excepțiile lipsei de interes a reclamanţilor şi lipsei de obiect a acţiunii. Admite în parte acțiunea formulată şi precizată de reclamanţii KMK şi MG. Respinge cererea de intervenţie în favoarea pârâtului Guvernul României de către Ministerul Afacerilor Interne. 

Anulează în parte HG nr. 531/2021 astfel cum a fost modificată de HG nr. 580/2021 în privinţa următoarelor dispoziţii: Anexa 2 art. 3 ind. 1, iar la Anexa 3 articolul 1 pct. 5,6,7,12,13,18,20,22,27 şi art. 6 punctele 2,4,9 doar în privinţa condiţionării participării de prezentarea dovezilor menţionate la art. 3 ind. 1 al anexei 2. 

Menţine celelalte dispoziţii ale acestor articole. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare
Decizia instanței

„Hotârârea CA Cluj va fi GENERAL VALABILĂ, dacă va rămâne definitivă”

În această fază, decizia se aplică numai în cazul celor doi reclamanți. Totuși, avocați contactați de GSP.ro au explicat că hotărârea va deveni valabilă la nivel național dacă rămâne în vigoare și după recurs, „pentru că este vorba despre anularea unui act administrativ normativ, nu despre unul individual”. 

Textul de lege anulat de instanţă: 

Articolul 3^1 din Anexa 2

(1)  În condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, este permisă participarea la una dintre activitățile prevăzute în anexa nr. 3 art. 1 pct. 5, 6 și 12 numai a persoanelor care se află în una dintre următoarele situații:

a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;

c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;

d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

(2) În condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, este permisă participarea la una dintre activitățile prevăzute în anexa nr. 3 art. 1 pct. 7 numai a persoanelor care se află în una dintre următoarele situații:

a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;

c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

(3) În condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, este permisă participarea la una dintre activitățile prevăzute în anexa nr. 3 art. 6 pct. 2 și 4, respectiv art. 10 pct. 4 numai a persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

(4) Persoanele fizice sunt obligate să facă dovada situațiilor prevăzute la alin. (1)-(3) prin prezentarea documentelor pe suport hârtie sau în format electronic.

Dezbatere » În ce condiții trebuie permis accesul spectatorilor pe stadioane? Cu test PCR sau cu dovada vaccinării?

EXCLUSIV VIDEO Ion Țiriac, propunere fără precedent: „Du-te în junglă dacă vrei libertate, dar nu-mi da o boală care poate să mă ducă în groapă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
csaba
csaba  •  08 Iunie 2021, 17:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky5
rocky5  •  08 Iunie 2021, 12:46

Una din multele hotărâri de guvern abuzive, neconstituționale si discriminatorii! Țara lui Papură Vodă!

badie
badie  •  08 Iunie 2021, 11:35

uraaa

Vezi toate comentariile (5)
Comentează