GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  POVESTE

Drama vindecată cu sport și cu medalii » Andreea, verișoara lui Vasile Mogoș, e campioană la scrimă în scaun cu rotile

Articol de - Publicat duminica, 20 octombrie 2019 09:45

Verișoara lui Vasile Mogoș, Andreea Mogoș, 31 de ani, este recunoscută pentru ambiția cu care și-a învins durerea, devenind o apreciată campioană la scrimă în scaun cu rotile.

Poveste reală de viață. Dureroasă. Un accident aruncă o fată tânără într-un scaun cu rotile. Poveste reală de viață. Frumoasă. Drama a fost transformată în luptă și, cu ajutorul sportului, într-o istorie de succes.  

Visează la aurul olimpic 

Numele Mogoș impune respect în Italia. Dacă Vasile, 26 de ani, s-a școlit în Il Calcio, fundașul dreapta al lui Cremonese ajungând și la echipa națională pentru "dubla" cu Feroe și cu Norvegia, verișoara sa, Andreea, 31 de ani, este mult mai cunoscută. Este o vera campionissima, cu titluri mondiale și europene, plus bronz olimpic la Paralimpiada din 2016, la scrimă în scaun cu rotile! Iar la anul visează la titlul suprem la Tokyo 2020. Ce se ascunde în spatele poveștii verișoarei fotbalistului, care a afectat întreaga familie, tații celor doi fiind frați? 

Drama vindecată cu sport și cu medalii » Andreea, verișoara lui Vasile Mogoș, e campioană la scrimă în scaun cu rotile
Andreea și Vasile Mogoș

Muschetar de sex feminin 

La 18 ani, Andreea a suferit un accident în care s-a ales cu o nouă viață. Se stabilise de 4 ani la Torino, sosind tot de la Vaslui, ca și Vasile și ai lui. Se întorcea în Italia dintr-o vacanță acasă, iar în Austria a suferit un accident auto teribil. A ajuns în căruciorul cu rotile. «Bine că ai scăpat cu viață», au încercat prietenii și familia s-o consoleze. 

Puștoaica s-a refugiat în sport, ea care nu făcuse nimic de acest gen înainte! A încercat baschet, ping-pong, tenis. S-a oprit la scrimă. A devenit cu fiecare an mai bună și foarte bună. În urmă cu șase ani, a solicitat cetățenia italiană pentru a participa la competițiile internaționale pentru țara de adopție. Și a început să adune trofee și medalii, jurnaliștii din Peninsulă și italienii mândrindu-se cu Andreea: „Este o adevărată forță, un munte de voință. A scris cu litere uriașe un adevăr sacru: sportul îți poate construi viața”. 

„Un merit foarte mare îl are Laura, fizioterapeuta mea. M-a ajutat și m-a îndrumat către acest sport. Iar azi, scrima e parte din viața mea” 
- Andreea Mogoș 

„Un merit foarte mare îl are Laura, fizioterapeuta mea. M-a ajutat și m-a îndrumat către acest sport. Iar azi, scrima e parte din viața mea”Andreea Mogoș 
 

Vasile Mogoș, fericit după prima selecție la națională: „Grupul este fantastic”

2016este anul în care a câștigat bronzul olimpic la Paralimpiada de la Rio

10 medaliia câștigat la Campionatele Mondiale: 3 de aur, 4 de argint, 3 de bronz

5 medaliia cucerit la Europene

Vezi și:

INSTASPORT // FOTO Mic, mic, dar voinic » Alexandru Mitriță nu face spectacol doar pe gazon

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează