GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INVESTIȚII

Ministrul Eduard Novak anunță noi investiții maghiare în România: „Asta se întâmplă când ești înconjurat de parteneri pe care te poți baza”

Eduard Novak, alături de Szijjártó Péter / Sursă foto: Facebook
Eduard Novak, alături de Szijjártó Péter / Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 22:09 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 23:11

Eduard Novak, ministrul Sportului din România, anunță că infrastructura sportivă a țării noastre va continua să fie susținută de către Guvernul Ungariei. 

În perioada următoare, exclusiv prin intermediul fondurilor venit de la Budapesta, România ar putea beneficia de o nouă academie de fotbal și de un cămin pentru o academie de hochei pe gheață, a anunțat Eduard Novak.

Un fost dinamovist a provocat scandalul începutului de an în Ungaria: „Nu vom ceda în fața acestui șantaj”
UNGARIA
Un fost dinamovist a provocat scandalul începutului de an în Ungaria: „Nu vom ceda în fața acestui șantaj”

Eduard Novak: „Schimbarea e mult mai ușoară atunci când ești înconjurat de parteneri pe care te poți baza”

„Guvernul Ungariei este un partener de încredere pentru dezvoltarea sportului în România. Guvernul maghiar a finanțat deja o serie de dezvoltări de infrastructură sportivă, iar acest lucru va continua să se întâmple și în viitor, de asta m-a asigurat Szijjártó Péter, ministrul afacerilor externe (n.r. - din Ungaria). 

Cred că aceste investiții sunt importante, pentru că în acest fel putem asigura dezvoltarea jucătorilor tineri, dezvoltarea sportului, continuitatea. Sportul românesc are nevoie de reformă, iar schimbarea este mult mai ușoară atunci când ești înconjurat de parteneri pe care te poți baza, așa că fiecare ajutor, bună practică, idee este utilă și de mare ajutor pentru noi”, a scris Eduard Novak, ministrul Sportului, pe contul său de Facebook. 

Csikszereda ȘOCHEAZĂ: pune condiții pentru a folosi limba română! Reacțiile luate de GSP sunt incredibile
Csikszereda
Csikszereda ȘOCHEAZĂ: pune condiții pentru a folosi limba română! Reacțiile luate de GSP sunt incredibile

75 de milioane de euro pentru Academiile din vecini 

Gazeta Sporturilor a scris în toamna lui 2020 despre strategia clară a guvernului de la Budapesta de a investi și în afara granițelor Ungariei, acolo unde există comunități masive de etnici maghiari. Din 2013 până în prezent, ungurii au investit circa 75 de milioane de euro în cele 10 proiecte transfrontaliere, construite în zone din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

Ungurii, din ce în ce mai implicați în infrastructura sportivă românească

Implicarea tot mai masivă, din punct de vedere financiar, a Guvernului maghiar, condus de Viktor Orban, în anumite zone și proiecte de pe teritoriul României, mai cu seamă în zona Transilvaniei și în special, cu sume foarte mari, în domeniul sportului, în general, și al fotbalului, în special, a devenit un subiect important inclusiv pentru zona politică din țara noastră.

GSP a scris încă din luna aprilie a anului trecut că Ungaria va continua să investească în echipele de fotbal care activează în orașe unde etnicii maghiari sunt bine reprezentați. După exemplul Sepsi și Csikszereda, Guvernul Viktor Orban se pregătește să facă același lucru și la Târgu Mureș, unde trăiește cea mai mare comunitate din România a populației cu origini maghiare, peste 70.000 de persoane.

VIDEO Zoltan Ritli a ratat șansa vieții, un meci România - Ungaria: „Ungurii mă făceau urât, românii mă criticau”

Citește și alte știri de actualiatate: 

Un fost dinamovist a provocat scandalul începutului de an în Ungaria: „Nu vom ceda în fața acestui șantaj”

Ioan Andone, despre revoltele din Kazahstan, unde a antrenat doi granzi: „Citesc și nu-mi vine să cred”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
824198750992033
Tiberiu Nagy  •  07 Ianuarie 2022, 10:43

Ehei ... pai daca au pierdut Ardealul ... cum altfel poti sa-l recastigi ?? Doar asa ... elegant , finut , fara se superi pe nimeni ... ca vorba aia : cine sa se prinda si de ce :))

calugarul.pafnutie
calugarul.pafnutie  •  07 Ianuarie 2022, 08:39
Postat de ceaiuri pe 06 Ianuarie 2022, 23:35

daca ar mai investi inca in 10 sporturi(polo,inot,scrima,canotaj smd)poate si economic (cateva firme nu ar strica)si mai bine....dar GKI sustine ca banii mai bine tb cheltuiti pt asistenta medicala si sociala....si la ce pb au cu..imbatranirea populatiei poate mai bine incearca sa naturalizeze....

Gândește-te cum ar fi ca România să investească la Budapesta!?.... Este că te apuca râsul deja!?.... Deși dacă mă gândesc cum a dat Ungureanu fundația Gojdu, moca la unguri, cam de 2 miliarde, mă apucă nervii și amețeala! Mai trebuie Orban sa mai facă vreo 50 de stadioane prin Transilvania! Așa sa îi ajute D-zeu! Sa le facă!

calugarul.pafnutie
calugarul.pafnutie  •  07 Ianuarie 2022, 08:31
Postat de Christian Ciuca pe 07 Ianuarie 2022, 01:34

Vezi ce baiat-bun e Orban, e gigea, nu se uita la bani cind e vorba sa construiasca stadioane si chestii in tara Harcov.

Și ce e rău în asta? Doar nu îi vrea să investească în Radet și în sala polivalentă din București, in timp ce Nicușor ne râde în nas că prostălăul!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close