GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ŞAH

Elisabeta Polihroniade patronează o şcoală din Vaslui

Articol de - Publicat duminica, 11 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 11 ianuarie 2015 14:09

Din acest an, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Vaslui o va avea ca patron spiritul pe marea maestră internaţională la şah, Elisabeta Polihroniade.

Consilierii locali din Vaslui au aprobat în prima şedinţă din acest an schimbarea denumirii Centrului Şcolar de Educaţie Incluziv “Aurora”. Începînd cu 2015, unitatea şcolară vasluiană va purta numele Elisabetei Polihroniade, mare maestru internaţional la şah. Multipla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a devenit o prietenă a Vasluiului, fiind invitată de onoare a Cupei “1 iunie” la şah, competiţie ajunsă la a cincea ediţie şi care adună copii din toată ţara.

Anul trecut, Elisabeta Polihroniade a inaugurat la Vaslui una dintre cele mai mari table de şah în aer liber din România, unde a susţinut o partidă demonstrativă de şah cu primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, încheiată cu o remiză de politeţe, la sugestia marelui maestru.

Elisabeta Polihroniade este o promotoare a introducerii şahului ca disciplină în şcoli, considerînd că va avea efecte pozitive asupra copiilor, care trebuie încurajaţi de la vîrste cît mai mici să practice sportul minţii. “Sînt foarte fericită că şahul a devenit o disciplină şcolară. Este visul vieţii mele de cel puţin 20 ani. Este bine să se introducă şahul în şcoală pentru că îi ajută pe copii în gîndire, să socializeze. Ei trebuie să fie obişnuiţi de mici cu tabla de şah, cu piesele, apoi vor decide singuri dacă vor urma mai departe şahul”, a declarat Elisabeta Polihroniade.

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Vaslui este a doua unitate şcolară din judeţ care poartă numele unei personalităţi aflată în viaţă, după ce Şcoala din Muntenii de Jos a preluat denumirea de Gimnaziul “Adrian Porumboiu”. 

Playtech: Anamaria Prodan îl face praf pe Reghe: Nu mai are ce căuta lângă noi. Îmi e greaţă


Comentarii (2)
wardog
wardog  •  11 Ianuarie 2015, 20:39

Aur?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  11 Ianuarie 2015, 14:18

...foarte frumos ...numai ca sahul nu intereseaza nici 1 la suta din populatia globului ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează