GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TENIS

Emma Răducanu, așa cum nu ați mai văzut-o! Pictorial special în Vogue și detalii personale: „Vreau să-mi iau permisul de motocicletă”

Emma Răducanu, așa cum nu ați mai văzut-o! Pictorial special în Vogue
Emma Răducanu, așa cum nu ați mai văzut-o! Pictorial special în Vogue

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021 22:17

Emma Răducanu, jucătoare de tenis cu origini românești, a pozat în ținute Alexander McQueen și Dior pentru celebra revistă Vogue și a vorbit despre copilăria sa și cum a început tenisul.

„Încrederea mea vine din interior. Mama e chinezoaică și ei au o forță interioară foarte puternică. Nu e vorba despre a-ți spune alții ce bun ești, ci despre a crede tu în tine. Respect mult acest detaliu din cultura lor. Mama m-a trimis la lecții de balet și step când era mică, iar tata la golf, sporturi cu motor și tenis. Lui îi place ideea de a fi diferit și de a nu-ți păsa ce cred alții despre tine. Eram singura fetiță de la grupul de karting, în rest erau doar băieți. A fost intimidant la început, dar apoi m-am bucurat de experiență și n-am mai fost așa speriată. Acum vreau să-mi iau permisul de motocicletă”, a povestit Emma în Vogue.

„Mi-am făcut o regulă să nu verific rețelele de socializare în timpul turneelor. Va fi mereu cineva care va avea ceva de zis, le respect părerile, nu am nimic cu nimeni”

„Părinții mei sunt cei pe care vreau să-i impresionez. Sunt greu de mulțumit și au așteptări mari. Așa că e o motivație pentru mine. Ei mă țin cu picioarele pe pământ. Îmi spun că sunt mândri de mine și asta e tot ce am nevoie”

„Când eram mică nu aveam o sportivă despre care să spun «Wow, vreau să fiu ca ea». Eram timidă și nu prea vorbeam cu nimeni. Ca sportivă trebuie să fii îndrăzneață și fără frică pe teren. Asta îmi dă putere să obțin ceea ce-mi doresc”

Emma Răducanu

Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

Simona Halep, impresionată de Emma Răducanu și Leylah Fernandez: „Vine o nouă generație din urmă”

Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA) și-a exprimat opinia despre tinerele jucătoare Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) și Leylah Fernandez (19 ani, 73 WTA).

La revenirea în țară după US Open, turneu în care a ajuns în faza optimilor de finală, Simona Halep a fost întrebată despre ascensiunea incredibilă a britanicei Emma Răducanu, jucătoare cu tată român și mamă chinezoaică.

Emma Răducanu s-a calificat în sferturi la US open, acolo unde o va înfrunta pe Belinda Bencic, locul 12 mondial. Halep a lăudat-o nu doar pe Emma, cât și pe canadianca Leylah Fernandez, la rândul ei între ultimele 8 jucătoare de la Flushing Meadows.

Simona Halep le laudă pe Emma Răducanu și Leylah Fernandez 

„Nu o consider surpriză pe Emma Răducanu pentru că la Wimbledon a ajuns în turul 4, a arătat un tenis plăcut și bun. Fernandez mi se pare o jucătoare completă și foarte rapidă. O nouă generație vine din urmă, mă bucur pentru ele”, a spus Halep.

Leylah Fernandez va juca chiar astăzi la US Open. În fața ei se va afla ucraineanca Elina Svitolina, chiar jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep în faza optimilor.

Simona Halep anunță când se căsătorește cu Toni Iuruc: „M-a dat de gol domnul Năstase”
REVENIRE
Simona Halep anunță când se căsătorește cu Toni Iuruc: „M-a dat de gol domnul Năstase”

Emma Răducanu, în sferturi la US Open 

A reușit la New York ceea ce la Londra i-a rămas interzis, atingerea sferturilor de finală ale unui turneu major. Chiar traseul prelungit de la US Open, pornit din calificări, fără set pierdut, arată că tot ce s-a petrecut pe iarba londoneză nu a fost o întâmplare fericită, ci un început. 

Emma, încă 18 ani, a pus capac luni seară peste încurajările spectatorilor din Arena Arthur Ashe adresate americancei Shelby Rogers și și-a găsit mulți admiratori proprii. S-a impus cu 6-2, 6-1, antamându-și o întâlnire pe teren cu campioana olimpică de la Tokyo, Belinda Bencic.

S-au petrecut multe lucruri noi pentru Răducanu de la Wimbledon încoace, când părăsea terenul cu probleme de respirație în turul al patrulea. După o mică pauză, de aproape o lună, a ajuns să treacă prin cea mai lungă perioadă departe de casă, marcată de un prim tur la San Jose, „sferturi" în challengerul de 100.000 de dolari de la Landisville, Pennsylvania, apoi finală în turneul WTA 125 de la Chicago. 

„A trecut foarte repede timpul de când sunt în State", a spus ea după meciul cu Rogers. „Sunt deja șase săptămâni, dar a fost grozav, am văzut locuri foarte cool, San Francisco, Chicago, acum New York. Au zburat zilele, când ești în turneu e vorba doar de recuperare și pregătire pentru următorul meci".

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep, declarații la revenirea în țară după US Open: „Fizic sunt bine, merg la Indian Wells” + „Mai joc câțiva ani”

Bianca Andreescu, OUT de la US Open! Eliminată în „optimi” după un meci-maraton

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
vikda
vikda  •  08 Septembrie 2021, 14:29

Draga GSP, te rog sa te concentrezi mai mult ca sa nu ne arati ca esti agramat(a). Cum poti spune "Halep a lăudat-o nu doar pe Emma, cât și pe canadianca Leylah Fernandez, ". Daca nu te stii exprima lasa spatii libere. E mai sigur. Sa stii ca mi-am facut cont doar ca sa va taxez greselile gramaticale care sunt tot mai dese pe pagina ta. Succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează