GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Povestea groaznică a accidentului care l-a lăsat fără laba piciorului pe Eduard Novak: „A venit un camion din față. Bang!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 20:15 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 20:24

Eduard Novak povestește accidentul groaznic din 1996, când a rămas fără laba piciorului drept, dar și cum fiul său a fost lovit în plin de o mașină și aruncat în șanț

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Domnule ministru, vreau să vorbim despre accidentul pe care l-ați avut.
- Offf!

- Cum s-a întâmplat? Știu că este un subiect sensibil.
- Accidentul din 1996. Mergeam cu părinții mei la un concurs în Italia. Tatăl meu conducea. Eu stăteam în mijloc într-un Volkswagen Caravelle. Ca un mini-bus. La un moment dat a venit un camion din față. Era noaptea pe la ora 3. Ningea, efectiv nu puteai să circuli. Aveam cam 50 la oră.

- Așa.
- Ca să treacă acest camion, tatăl meu a trebuit să scoată puțin mașina de pe carosabil. Așa vreo două roți. A trecut camionul și a încercat să pună din nou mașina pe drum. N-a reușit din prima, a tras mai tare. Cum ne-am repoziționat pe drum, s-a oprit întors mașina și ne-am oprit. Am început să alunecăm în lateral, în jos. Era gheață. Totul era gheață! Am văzut că vine parapetul. Le-am spus tuturor: "No, țineți-vă că ne izbim!". Bang! Atât a fost!

- Și ce-a urmat?
- Tatăl meu iese din mașină, a aprins lumina. Și am văzut că vine așa un fum... Când m-am uitat în jos eu nu mai aveam laba piciorului drept! Atât de tare a intrat parapetul. Eram undeva după Luduș. M-au operat acolo... Noaptea la 3, chirurgul era și un pic... așa! Bine că m-au operat. Am fost transferat la Miercurea Ciuc, după la Budapesta. Acolo m-au reoperat, iar după o lună făceam genuflexiuni în sala de antrenamente.

- Deci la laba piciorului drept aveți o proteză.
- Exact. Am două tipuri de proteze. Una de umblat și una de concurat, una de sportiv. E una rigidă complet din carbon care nu pierde din puterea de împingere, iar cea pe care o port zilnic e o proteză simplă. Am bontul piciorului foarte lung și n-am putut să punem nicio articulație de gleznă acolo, dar e foarte practică. Din această idee am dezvoltat o afacere.

- Cam cât costă o astfel de proteză?
- O proteză bună costă cam 4-5.000 de euro. Contează și ce tip de proteză ai nevoie. Vorbim de articulații, de carbon. Depinde! Am ajuns să avem și proteze de 30-40.000 de euro. Numai de coapsă, cu o tehnologie... E un mic robot. Noaptea o scot. E ca o cizmă. Când fac baie o scot, când mă culc la fel. Nici nu mai simt, e parte din mine.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU EDUARD NOVAK

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu, disperat după ce un membru al familiei s-a infectat cu COVID-19 » Cum l-au umilit medicii pe care îi ajutase în starea de urgență: „Nici măcar nu mi-au răspuns!”

VIDEO. Dan Negru i-a dezvăluit lui Ioanițoaia: „Am o poveste cu Gigi Becali și nu știu dacă să v-o zic sau nu... N-a vrut să știe lumea”

Playtech: BOMBĂ! Adevărul despre divorțul dintre Alexandra Dinu și Adrian Mutu. De ce s-au despărțit, de fapt


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează