DIVERSE  ·  INTERVIU EXCLUSIV

EXCLUSIV // VIDEO Ministrul Ionuț Stroe explică de ce e potrivit să fie șeful MTS: „Sportul în România încă este dependent de bugetul public"

Articol de — , , Luni, 20 Ianuarie, 17:39

Ionuț Stroe, noul ministru liberal al MTS, își dezvăluie obiectivele pe care le are și își prezintă cartea de vizită pentru cititorii Gazetei Sporturilor. 

Acesta explică de ce merită să fie ministru și care este viziunea pe care vrea să o urmeze în mandatul său din fruntea sportului românesc.

- Domnule Stroe, ce vă recomandă să ocupați postul de ministru MTS?
- Am o experiență în această zonă. Înainte de a fi ales în Parlamentul României am lucrat patru ani în domeniu. Doi ani la nivelul instituțiilor subordonate ministerului, la Direcția Județeană Tineret Dolj și doi ani în cadrul Autorității pentru tineret. Mai mult de atât eu cred că atitudinea unui om care are pretenția că este investit cu încrederea publică de a conduce Guvernul este esențial. Modul în care te pregătești, studiezi, capacitatea de a înțelege fenomentul și de a lua niște măsuri cât se poate de concrete și rapide ar putea fi avantaje pentru a fi recomandat pentru o astfel de funcție. 

- E de ajuns?
- Primează viziunea și modul în care înțelegi misiunea care ți-a fost acordată. Viziunea acestui om care conduce acest fotoliu contează enorm de mult. El poate să învețe foarte repede. Nimeni nu s-a născut învățat până la urmă. Cu toți în decursul vieții, cu experiențe bune, rele, cu studii sau activitatea celorlalți poți să înveți. Dar viziunea pe care o ai contează enorm de mult. Să știi pentru ce ești pus în această funcție publică.

"Evident că pentru mine pe lângă o mare responsabilitate e și un privilegiu. Un domeniu foarte frumos și mi-este la îndemână. Și am pretenția că sunt un om familiarizat cu fenomenul sportiv și vreau să dau măsura încrederii care mi-a fost acordată aici"
Ionuț Stroe, ministru

- Și viziunea dumneavoastră ce spune despre ce trebuie făcut în sportul românesc?
- Din păcate în acest moment sportul românesc are nevoie de mai mult ca niciodată de o viziune nouă, europeană, de cu totul o altă abordare. Poți să beneficiezi de pe urma experienței foștilor sportivi, poți să beneficiezi de pe urma oamenilor care lucrează în zona diplomatică. Sau de lucrurile care se întâmplă afară și putem să le preluăm și noi. Poți să beneficiezi de pe urma unui om educat în meseria de management, poți să-ți faci echipa din acești oameni. Dar important e să ai viziune!

- Rolul MTS-ului care este, dincolo de a împărți milioanele de lei din bugetul de stat?
- Să introducă în viața socială a acestui popor componenta sport. În mod evident, toți cei care sunt în această zonă și sunt familiarizați cu sportul înțeleg beneficiile sociale ale sportului în viața tuturor românilor. Că vorbim de educație, de formare, de sănătate, de o anumită dezvoltare a indivizilor, de rigurozitate, de fair-play, sportul în societatea românească trebuie să-și reia locul. Orice fel de societate sănătoasă, europeană, cu care vrem să ne comparăm are această componentă. Aceasta este misiunea publică a acestui minister. 

"Evident că și înalta performanță, cluburile, activitatea sportivă, dar și alte lucruri punctuale sunt pe agenda noastră. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că sportul în România încă este dependent de bugetul public"
Ionuț Stroe, ministru”Să fim lăsați în pace! Așa e la război!” Nu, nu e așa, domnule Streinu-Cercel

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:00 MotoGP Classics, Premieră

Marele Premiu al Africii de Sud

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Premieră

Inside Serie A

Digi 3
Program TV complet

Liga 1