GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Sandu Boc a bătut un securist la Athenee Palace și a ajuns în spatele gratiilor: „Soră-mea a început să plângă și m-au băgat la pușcărie!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 martie 2020 20:00

Sandu Boc, fostul fundaș al celor de la Petrolul, Dinamo, Sportul, Rapid și Craiova a fost invitat la "Prietenii lui Ovidiu", emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia, în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO.

- Sandule, cum s-a întâmplat la arestarea ta, că sunt atâtea versiuni?
- Eram la Athenee Palace cu Cornel Patrichi. Lângă masa noastră era un securist în civil, cu un tip. Când și-a fumat pachetul de Kent l-a aruncat pe spate, la Patrichi în pahar. Cornel s-a întors și a început să-l înjure. Eu m-am ridicat de la masă, să ies afară. Nu voiam să particip. Dar în momentul în care am trecut pe lângă masa lui, i-am spus: "Domnule, nu vă mai înjurați ca la ușa cortului că ne cunoaște lumea și ne facem de râs!". "Tu ce aia mă-tii, vrei, mă?". M-a înjurat de mamă, care pentru mine e ceva sfânt! Și când a vrut să mă lovească cu capul, m-am aplecat și i-am dat un pumn... Ospătarii au văzut și au sărit pe el! Când au intervenit, l-au călcat pe picior și l-au fracturat. A venit și Vova Cohn și ne-a zis că i-a dat și el niște pumni la ficat.

- Și așa s-a stins conflictul ăla? 
- Ce să se stingă... Eram cu Dinamo la Predeal. Am primit citație de la Procuratura Militară. Am prins o javră de procuror! Care în jumătate de oră m-a făcut cel mai frumos, cel mai bun fotbalist din lume. Am crezut că e homosexual. "Hai, Sandu, spune repede cum a fost ca să pleci la pregătire". I-am povestit, dar a zis că nu e bine să-i bag pe toți cu care eram la masă că ne încadrează la huliganism. El a scris declarația, eu am semnat-o, fiind convins că-i de partea mea. Dar după asta am primit citația pe care scria "inculpat"!

- Te-a lucrat, cum se zice. 
- Cameliță, care era cel mai tare avocat din România la ora aia, își bea cafeaua și se bărbierea în fiecare dimineață la Athenee Palace. A aflat de incident și mi-a trimis vorbă că vrea să mă apere. I-am făcut angajament și a devenit avocatul meu. A început procesul. Toți martorii n-au putut să demonstreze că am fost vinovat. Doar că după o perioadă, Patrichi a devenit martorul ăluia bătut! S-a rupt prietenia noastră, s-a terminat... El a greșit foarte tare atunci, Dumnezeu să-l ierte! Fiecare avem greșelile noastre... În fine. S-a casat dosarul, dar s-a cerut rejudecarea...

- Și-ai rămas cu același avocat? 
- Asta e problema... A apărut un avocat Stănculescu. Fi-su, Bogdan, a fost ceva pe la TVR. A venit la mine și mi-a zis: "Maestre Boc, eu sunt singurul din lumea asta care te poate scăpa! Eu am relații în Procuratură, am judecătorii de partea mea și sunt prieten cu victima". M-a pus să facem angajament, dar fără să afle Cameliță. Voia să-și facă nume că mă scapă de închisoare. Cu el m-am dus la victimă acasă, dar când am ajuns acolo, era totul aranjat între ei. Mi-a zis: "Ca să-mi retrag acțiunea, vreau 20.000 de lei".

- Atât ți-a cerut?
- N-aveam bani, n-aveam nimic. M-am dus cu Cornel Dinu și-am luat împrumut de la un croitor. I-am dat banii... A doua zi dimineață a fost procesul. Pe Plevnei, tribunalul era plin. Lume grămadă! Lume pe-afară... Dar Stănculescu nu era nicăieri. A intrat completul de judecată. Se ridică avocatul victimei: "Domnule președinte, în acest proces a intervenit ceva nou. Aseară, ca dovadă că e vinovat, inculpatul a fost la victimă acasă și i-a dat 20.000 de lei". Cameliță s-a uitat la mine, soră-mea a început să plângă și m-au băgat la pușcărie. Sau mai bine zis m-am băgat singur la pușcărie! Mi-am zis: "Boc, îți meriți soarta, la revedere!".

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU SANDU BOC

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
119559789391519
Alex Alexandru  •  12 Martie 2020, 12:56

Evident ca si-a gresit cariera! Ii lipseste barbatia ca sa fi fost fotbalist ! Se autodenunta ca a evoluat doar pe sub sutane si la colturi! Bine ca are talent de actor, ca de Ioni Crengi au nevoie la FRF ! La batrinete si-a gasit talentul adevara : crescator de Papagai ! Traiasca Miorita !!!

427951077389201
Mihai Tanase  •  12 Martie 2020, 10:18

Viva Cohn ce învârtea pe acolo în aceea vreme ?

caoradea
caoradea  •  12 Martie 2020, 00:44

As vrea sa aud pe cine a batut Burleanu ?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează