GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Sandu Boc a cumpărat vaporul lui Nicolae Ceaușescu: „Am dat șpagă un BMW! Un prieten l-a scufundat și a luat banii pe asigurare”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 martie 2020 21:00

Sandu Boc, fostul fundaș al celor de la Petrolul, Dinamo, Sportul, Rapid și Craiova, a povestit la "Prietenii lui Ovidiu", emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia, în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO, cum a cumpărat imediat după Revoluție vaporul lui Nicolae Ceaușescu.

- Sandule, vreau să-mi povestești cum ai cumpărat vaporul lui Ceaușescu? 
- Ha, ha, ha. Am făcut o afacere.... După Revoluție m-am asociat cu un cipriot care avea o afacere demarată. Închiria vapoare și marinari pentru toți armatorii din lume. El aflând că aici sunt mulți marinari a venit în România. Am aflat printr-un vecin de-al meu care l-a prins în avion. A venit la hotel Nord și când a văzut balerinele și ospătarii, totul pentru Sandu Boc, a zis că sunt personaj important. Mi-a cerut să ne întâlnim.

- Așa...
- Și a doua zi am băut o cafea împreună. Mi-a spus ce afaceri are și mi-a zis: „Ești omul de care am nevoie! Cât vrei salariu pe lună pentru afacere?”. „2.000 de dolari!”. „Nu, îți dau 5.000!”. Am deschis un birou la Constanța. Când am dat anunț pentru marinari era coadă până în stradă. Sute de oameni. Sute, sute. Apoi am închiriat „Mărăști" și „Mărășești”, vapoarele. Am dat spagă un BMW ca să ne dea vapoarele. Erau cele mai bune. Și mai era și vaporul lui Ceaușescu, „Sovata”. Nu se atingea nimeni de el. L-am cumpărat. Ziceam că fac naveta pe mare Constanța-Istanbul.

- Era la vânzare și el.
- Da, da, dar vaporul, ca să circule, îi trebuie avizul Registrului Naval Român. Îl scoate din apă pe o plută imensă, măsoara tabla și unde e subțire se schimbă. Îi trebuie veste de salvare, plute... Tot. L-am băgat în reparații. Toți banii pe care-i câștigasem i-am investit. Când l-am terminat era un bibelou frumos. Inclusiv motoarele le-am schimbat. Erau făcute la Fabrica de Armament de la Mizil. După o vreme a venit un neamț că vrea să-l închirieze. Pescuia între Magalia și Constanța, scoici și melci. Le prelucra la Tulcea și le trimitea în Japonia.

- Afacerist, nu glumă.
- Stai așa. În contractul pe care l-am făcut pe un an de zile am scris că "la terminarea contractului trebuie predat cu avizul Registrului Naval Român". Scafandrii neamțului dormeau pe vapor. Mai pescuiau calcan și aruncau sacii cu pește pe un vas care venea din Turcia. Dar l-a prins paza de coastă pe unul și i-a luat permisul de pescuit. El, fraierul, a calat și un motor. Când să-mi dea vasul, i-am arătat contractul! N-a mai obținut avizul ăla niciodată. Mi-a dat cât am vrut pe el și l-a lăsat aici. Eu l-am vândut unui prieten de-al meu. S-a dus la Mangalia, i-a făcut asigurare, dar după l-a băgat la fund și a luat banii pe asigurare.

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU SANDU BOC

Playtech: Anamaria Prodan îl face praf pe Reghe: Nu mai are ce căuta lângă noi. Îmi e greaţă


Comentarii (13)
ovialex23
ovialex23  •  12 Martie 2020, 21:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

119559789391519
Alex Alexandru  •  12 Martie 2020, 14:14

Norocul neamului ca le prindea doar la Stop ca daca mai crestea vreo secure ca āsta era vai de noi! Bine nea Ovidiu danseaza si el pe manele de „David Guetta“ !!!

adi2008
adi2008  •  12 Martie 2020, 11:16

Ar fi mai interesante aventurile lui Voiculescu dupa decembrie '89. Sandu Boc e nesemnificativ.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează