GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MĂSURI DE RELAXARE

VIDEO Noi măsuri de relaxare în România de la 1 iulie » Premierul Florin Cîțu, veste importantă pentru sportul românesc

Premierul Florin Cîțu a anunțat o nouă serie de măsuri de relaxare. Acestea vor intra în vigoare de la data de 1 iulie 2021.
Premierul Florin Cîțu a anunțat o nouă serie de măsuri de relaxare. Acestea vor intra în vigoare de la data de 1 iulie 2021.

Articol de GSP - Publicat joi, 24 iunie 2021 17:13 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 17:51

Premierul Florin Cîțu a anunțat o nouă serie de măsuri de relaxare. Acestea vor intra în vigoare de la data de 1 iulie 2021. 

O nouă etapă de relaxare va fi demarată pe teritoriul României, începând cu data de 1 iulie. Cea  mai importantă măsură care visează sportul este aceea că spectatorii vor putea asista la evenimente până la 50% din capacitatea spațiului, fie el deschis sau închis. În prezent, procentul este de 25%. 

Măsuri de relaxare în sportul românesc

Fanii vor trebui în continuare să îndeplinească o serie de criterii. Sunt acceptate doar persoanele vaccinate, cele care prezintă un test negativ, dar nu mai vechi de 72 de ore, sau cele care se află în perioada cuprinsă între 15 și 90 de zile de după infectarea cu Covid-19. 

Primul eveniment major care va beneficia de această măsură este Supercupa României dintre CFR Cluj și CSU Craiova, programată pe 10 iulie. 

Ce prevede textul de lege adoptat astăzi

  • „Art.7 – (1) Începând cu data de 01.07.2021, se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise să fie permisă cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • (2) Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării evenimentului)”.

Alte măsuri de relaxare anunțate astăzi de premier

  • Număr mai mare de participanți la spectacole, festivaluri, concerte, organizate în aer liber, limită de 2.500 de persoane. Pentru o prezență mai mare, toate persoanele trebuie să fie vaccinate.
  • Organizarea festivalurilor în spații publice, cu participarea a mai mult de 2.500 de persoane, cu asigurarea unui metru pătrat de persoană. Pot participa persoanele vaccinate și trebuie să poarte mască
  • Se permite participarea unui număr mai mare de persoane la evenimentele private, nunți, botezuri: 100 în interior, 150 în exterior
  • Activitatea din cluburi sau discoteci se prelungește până la ora 2 dimineața. Se permite până la 70% din capacitate
  • Nu mai avem limitări de capacitate pentru unitățile care primesc turiști (hoteluri, pensiuni etc.)

VIDEO Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iulie 

Citește și alte știri despre pandemia de coronavirus:

Cum vor economisi cluburile din Liga 1 bani vitali din sezonul viitor

Decizie neașteptată în privința finalei Euro 2020, după ce rata de infectare cu COVID-19 a crescut în Anglia cu peste 30 la sută în ultima săptămână

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bridges
bridges  •  24 Iunie 2021, 19:15

Varianta Delta(indiana) a coronavirusului e deja la noi, azi am avut primul decedat. O sa vedem cat o sa se mai relaxeze restrictiile. Cred ca se vor inchide din nou portile, vaccinul te protejeaza sa faci o forma grava care sa te termine. Nu te protejeaza de la infectare ori sa-l dai la altii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează