GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  OLIMPIA CLUJ - SV NEULENGBACH 1-1

FOTO Remiză în Liga fetelor » Olimpia Cluj speră la calificarea în "optimile" Ligii Campionilor după 1-1 cu Neulengbach

Fazele spectaculoase nu lipsesc de la fotbalul feminin // Foto: Lorand Vakarcs +4   FOTO
Fazele spectaculoase nu lipsesc de la fotbalul feminin // Foto: Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat joi, 27 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 26 septembrie 2012 22:31

Clujencele trebuie să marcheze săptămîna viitoare în Austria pentru a spera la calificarea în "optimi".

La Cluj, nu doar CFR joacă în Liga Campionilor. Echipa de fete, Olimpia, e angrenată şi ea în cea mai importantă competiţie intercluburi, unde a ajuns în "şaisprezecimi" împotriva reprezentantei Austriei, SV Neulengbach.

La fotbalul feminin, spaţiile sînt mai mari între linii, se joacă mai lent şi se sare de multe ori peste faza de construcţie. Fazele de poartă se succed cu repeziciune şi asta face deliciul publicului, care încape într-o tribună de 500 de locuri. Mai masive, austriecele s-au aruncat la propriu spre buturile unde intervenţiile Mirelei Ganea l-ar face invidios şi pe Tătăruşanu. Motoreta Alexandra Lunca le-a pierdut pe drum pe adversare în repetate rînduri, însă ori a tras alături, ori s-a lovit de barajul portăriţei Zinsberger.

Dacă nu Duşa, atunci cine?
E un Hagi al fotbalului feminin. Sau cel puţin asta se spune despre vedeta Olimpiei, Cosmina Duşa. Fără prea multe realizări în prima parte, Duşa a deschis scorul în minutul 57, cînd a aşezat cu capul balonul la colţul lung, după o centrare perfectă a lui Sîrghe.

Protagonistele fazei s-au despărţit de Olimpia chiar la finalul meciului, ele semnînd cu formaţia turcă Izmir Konak.

Oaspetele au lovit din nou bara, prin Kathrin Entner, la nici un minut de la deschiderea scorului, iar Ganea a fost providenţială între buturi. Nu a mai avut însă ce face la golul lui Gstottner (84), aflată într-o poziţie suspectă de ofsaid. S-a terminat 1-1, returul fiind programat miercurea viitoare, în Austria.

2.500 euro chirie pentru Cluj Arena
Pentru a putea disputa meciul din Liga Campionilor pe Cluj Arena, oficialii Olimpiei au fost nevoiţi să plătească o chirie de 2.500 de euro. Campioana României la fotbal feminin a beneficiat de o reducere substanţială ţinînd cont că Universitatea Cluj trebuie să plătească 7.500 de euro pentru fiecare meci jucat pe acest stadion în Liga 1.

Nu te pune cu tuşiera! :)
În ultimul sfert de oră de joc, tuşiera Hege Steinlund, din Norvegia, a sancţionat un ofsaid pe atacul clujencelor. Decizia l-a scos din sărite pe Mirel Albon, aflat pe linie cu faza. Antrenorul Olimpiei i-a reproşat în termeni mai duri decizia asistentului. Steinlund nu s-a lăsat şi i-a replicat dur lui Albon, dialogul purtîndu-se în limba engleză.

"Sîntem o echipă tînără, de viitor. Avem nevoie de puţin mai mult sprijin. Puteam să cîştigăm, dar lipsa de experienţă ne-a trădat. Mergem la Viena să ne jucăm şansa la calificare" (Mirel Albon, antrenor Olimpia Cluj)

"La finalul celor două manşe sper că noi vom fi învingătoare. Ne vom da viaţa pe teren să ne calificăm" (Ioana Bortan, jucătoare Olimpia Cluj)

20.000 de euro va încasa de la UEFA echipa ce va trece în "optimile" competiţiei

103 goluri a marcat Cosmina Duşa în ediţia de campionat 2010-2011

Rezultatele Olimpiei Cluj în grupa preliminară
Olimpia - Birkirkara (Malta): 8-0
Olimpia - Glentoran Belfast United (Irlanda de Nord): 4-2
Olimpia - FC Dezembro (Portugalia): 4-1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
sever
sever  •  27 Septembrie 2012, 14:13

Stimati scriitori oficiali ai Gazetei, De fiecare data cand scrieti despre altceva decat "marile" noastre echipe de fotbal (bineinteles masculin) sunteti felicitati sau sportivii la care se face referire sunt beneficiarii felicitarilor. Exersati mai des. E benefic atat pentru cititori cat si pentru sportivi sau sport in general. Avem echipe sau individualitati care joaca la cele mai inalte cote in sportul european sau mondial si aflam din doua-trei randuri ca hopaa... avem o noua performanta, ca avem o noua echipa in Champions League sau cine stie cate medalii de aur. Insistati pe aceste teme. FELICITARI FETELOR!

ervfr
ervfr  •  27 Septembrie 2012, 12:53

Felicitari fetelor! Pacat de golul din ultimile minute ale jocului. Am citi bine in aticol ca Dusa si Sarghi se transfera la alta echipa? Daca da pacat. mult succes la Viena!

naturasiaventura
naturasiaventura  •  27 Septembrie 2012, 10:29

Bravo fetelor, la anul ve-ti juca si mai bine! Multe aprecieri domnului Munteanu si domnului Dalbon!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează