GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARENE

FOTO Un an plin de "bijuterii" » Stadioanele spectaculoase care se vor inaugura în acest an

Arena Kombëtare Tirana +7   FOTO
Arena Kombëtare Tirana

Articol de - Publicat duminica, 20 ianuarie 2019 13:46

Multe stadioane vor fi inaugurate în 2019, în special în Europa. Cele mai scumpe vor fi arena lui Tottenham și New National Stadium, din Tokyo. Peste un miliard de euro fiecare!

Acesta va fi un an în care se vor inaugura multe arene în lumea întreagă, construcții ale viitorului, cu arhitecturi spectaculase, pentru Jocurile Olimpice, pentru Euro 2020 sau destinate doar echipelor de club și naționale. 

Cele mai impresionante vor fi New National Stadium din Tokyo, Tottenham Hotspur Stadium, la Londra, și Puskás Aréna, în Budapesta. Împreună vor costa peste 2,5 miliarde de euro.

New National Stadium (Tokyo)

Vine Olimpiada!

Japonezii n-au ezitat să investească sume uriașe pentru Olimpiada din 2020. Noua arenă din Tokyo este estimată la 1,2 miliarde de euro și va fi gata în decembrie. Va avea 68.000 de locuri.

Tottenham Hotspur Stadium (Londra)

Are teren retractabil

Arena ar fi trebuit lansată anul trecut, în septembrie, dar construcția va fi încheiată cel mai devreme în luna martie. Are teren retractabil. Va găzdui fotbal și fotbal american. Cu o capacitate de 62.000 de locuri, va costa un miliard.

Puskás Aréna (Budapesta)

De 6 ori mai scumpă

Fostul Nepstadion a fost demolat, iar în locul său se ridică Puskás Aréna (67.000 de locuri) în perspectiva Euro 2020. Inițial, bugetul era puțin peste 100 de milioane de euro. Prețul final va fi de 610 milioane.

Allianz Field (Minnesota)

Noutatea din MLS

Orășelul Saint Paul, situat la doar câțiva kilometri de Minneapolis, este locul în care se ridică Allianz Field, stadionul celor de la Minnesota United. Echipa din MLS va juca pe o arenă de 175 de milioane de euro, cu 19.400 de locuri. 

National Stadium (Addis Abeba)

Mândria Etiopiei

Etiopia, locul 151 în topul FIFA, va avea una dintre cele mai spectaculoase arene din lume (62.000 de locuri). Cu un design ce imită arta rupestră. Și a costat doar 100 de milioane.

NFS (Bratislava)

Slovan și naționala slovacă

Realizat de arhitectul Karol Kallay, Národný futbalový štadión (NFS) din Bratislava va găzdui meciurile lui Slovan și ale naționalei slovace (22.500 de locuri). Primul joc oficial se va juca pe 3 martie: Slovan - Spartak Trnava. A costat 75 de milioane.

Agia Sophia Stadium (Atena)

Noua casă "bizantină"

În acest an, AEK Atena va părăsi stadionul olimpic și se va muta în noua casă "bizantină" (34.000 locuri), care va avea inclusiv băi turcești și săli de masaj și relaxare. Costuri: 81 de milioane.

Arena Kombëtare (Tirana)

Hotel cu 80 de camere

De acum, naționala albaneză va avea un stadion ultramodern, creat de italianul Marco Casamonti. Un proiect ce include, pe lângă arena de 22.000 de locuri, un hotel cu 80 de camere. Totul pentru 60 de milioane de euro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
klucian2222
klucian2222  •  20 Ianuarie 2019, 17:40

Se compara stadionul ultramodern cu aspect futurist albanez de 60 milioane euro cu blocul nostru de beton national de 250 meleoane . Ce naiba albanezii astia nu stiu sa fure ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează