GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PUNCT DE VEDERE

Gabriela Firea reacționează după dezvăluirile Gazetei Sporturilor: „Pentru Nicușor Dan a fost mai simplu să pună lacătul la poartă!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2022 17:47 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 17:49

Gazeta Sporturilor a publicat un articol despre o bază sportivă distrusă aflată în gestiunea Primăriei București. Totul la un pas de Arena Națională, acolo unde trei terenuri pentru fotbal, baschet și tenis, vestiare, grupuri sanitare, zone pentru birouri, dar și spații de depozitare arată deplorabil.

În urma articolului, fostul primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a dorit să facă unele precizări, „pentru clarificarea situației din anii 2016-2020, perioada mandatului meu de primar”. Firea spune: „Ca și în alte cazuri deja celebre, din păcate, tot ce am lăsat ca «grea moștenire» primarului Nicușor Dan pentru a continua, a fost lăsat de izbeliște, îngropat cu cinism și fără nicio strângere de inimă pentru locuitorii Capitalei, doar pentru că era construit de mine și echipa mea”.

„Pe lângă șantiere blocate, zero investiții, trafic de coșmar și mizerie de nedescris în parcuri, primarul Dan s-a opus ca tinerii și copiii din București să facă sport, prin închiderea cu bună știință a programelor derulate de Compania Municipală Sport pentru Toți București și aducerea sa în faliment. De aceea, în loc să vedem copii făcând sport gratuit în București, vedem în schimb baze sportive odată functionale și îngrijite, pe care acum cresc buruieni”, susține actualul ministru al Familiei.

Cum a distrus Primăria București o bază sportivă » Dezastru lângă Arena Națională: „Un focar de infecție”
arena națională
Cum a distrus Primăria București o bază sportivă » Dezastru lângă Arena Națională: „Un focar de infecție”

Firea mai spune într-un punct de vedere trimis ziarului că „Baza sportivă de la Arena Națională era închisă din anul 2015, iar la preluarea terenurilor de tenis nu exista fileu pe nici un teren și nici zgură, acestea fiind nepracticabile. Gardul și vestiarele de la terenul de fotbal erau vandalizate de către cei care doreau să folosească terenurile după bunul plac. Baza sportivă de la Arena Națională a fost redeschisă în luna martie 2019”.

Precizând că „pe lângă terenurile de sport aflate de această dată în perfectă stare, a fost redeschisă și clădirea principală de la Academia de tenis, unde, pe lângă vestiare și grupuri sanitare, existau săli pentru desfășurarea cursurilor de dansuri, fitness, aerobic, tenis de masă și șah”.

„Costurile au însemnat organizarea vestiarelor, vopsirea spațiilor conexe, achiziționarea a 7 filee de tenis și refacerea suprafeței de zgură de la terenurile de tenis ( terenurile nu aveau zgură deloc). Investiția a însumat aproximativ 30.000 lei”. Despre situația terenurilor aflate pe parcarea supraterană de la Arena Națională, Gabriela Firea se referă la perioada iulie 2018 - aprilie 2021.

Din luna noiembrie 2021, după terminarea turneului EURO 2020 a fost stopată activitatea în incinta bazei, sub pretextul reparațiilor generale, care nu au fost realizate nici până în prezent, astfel că toate cluburile de tenis și fotbal care aveau contracte în derulare au fost nevoite să își găsească alte baze de pregătire
Gabriela Firea, fost primar general

Informațiile de mai jos fiind transmise redacției de către fostul primar general.

  • Terenul de fotbal: erau în derulare 7 contracte cu cluburi diferite, la care participau minim 250 copii. Încasările lunare din închirierea terenului de fotbal: aproximativ 15.000 lei / lună, pe tot parcursul anului. De asemenea aproximativ 250 copii beneficiau gratuit fiind înscriși la cursurile de fotbal organizate de CMSPTB prin proiectul PMB "Dezvoltare și sănătate prin sport".
     
  • Terenurile de tenis: erau în derulare 3 contracte cu diferite cluburi, care acopereau aproape în totalitate în cursul săptămânii orele 8:00 - 20:00, pe toate cele 6 terenuri, însumând aproximativ 200 de copii zilnic. Pe lângă aceste contracte, terenurile de tenis erau închiriate separate de către clienți, accesând platforma de rezervări a Companiei CMSPTB.
     
  • Încasările lunare din închirierea terenurilor de tenis: aproximativ 30.000 lei / luna, în perioada martie – noiembrie și zero venituri, în perioada decembrie – februarie, deoarece baza sportivă nu a fost prevăzută cu balon. De asemenea aproximativ 400 copii beneficiau gratuit de cursurile de tenis organizate de CMSPTB fiind înscriși la cursurile de tenis organizate de CMSPTB prin proiectul PMB "Dezvoltare si sănătate prin sport".

Închiderea bazelor sportive de către Nicușor Dan chiar la începutul mandatului său a însemnat blocarea accesului copiilor care doreau să facă sport gratuit! Programul "Dezvoltare si sănătate prin sport" a fost sistat încă din noiembrie 2020, ceea ce a însemnat că cei 2000 de copii care beneficiau gratuit de antrenamente au fost întrerupți brusc și fără posibilitatea de a-și continua pregătirea fizică
Gabriela Firea, fost primar general București

CITEȘTE ȘI:

LPF introduce o regulă din La Liga ca să evite dezastrul » Cluburilor le va fi mai greu să păcălească!
LPF
LPF introduce o regulă din La Liga ca să evite dezastrul » Cluburilor le va fi mai greu să păcălească!
Un alt patron din Liga 1 se declară surprins de investițiile lui Nelu Varga la CFR Cluj: „Ce om normal la cap dă banii ăștia? Să facă ce?”
CFR CLUJ
Un alt patron din Liga 1 se declară surprins de investițiile lui Nelu Varga la CFR Cluj: „Ce om normal la cap dă banii ăștia? Să facă ce?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
brujo
brujo  •  02 Iulie 2022, 10:53
Postat de tranced1985 pe 01 Iulie 2022, 20:43

***

Ce ai patit, prietene ? :)))) Ti s-au inecat vapoarele de la Voluntari ? :)))

tranced1985
tranced1985  •  01 Iulie 2022, 20:43
Postat de brujo pe 01 Iulie 2022, 18:58

Firea ... eu nu inteleg de ce o mai bagati in seama, a fost, pe langa altii, un cancer al orasului ...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brujo
brujo  •  01 Iulie 2022, 18:58

Firea ... eu nu inteleg de ce o mai bagati in seama, a fost, pe langa altii, un cancer al orasului ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează