GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

Imagine emoționantă cu Kira Hagi! Motivul pentru care are tatuată o cruce pe frunte: „Nu poate fi răpită”

Kira Hagi, sursa foto: Instagram
Kira Hagi, sursa foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 august 2020 09:54 / Actualizat vineri, 07 august 2020 10:23

Kira Hagi, 24 de ani, fiica lui Gheorghe Hagi, promovează cultura aromână din care familia ei face parte. A fost aleasă de societatea culturală „Aromânii“ din Bucureşti să promoveze tradiţiile acestei minorități, anunță adevărul.ro. 

Kira Hagi a îmbrăcat o rochie veche de 100 de ani și și-a tatuat pe frunte o cruce, un obicei al femeilor aromâne din trecut. 

Sterică Fudulea, reprezentantul comunităţii armâne Filiala Tulcea, a explicat pentru sursa citată că „prin acest semn, se transmitea faptul că acele fetiţe erau creştine şi nu pot fi răpite. Nu ştiu de ce se practica acest obicei doar la aromâni, dar eu cred că exista un fel de înţelegere secretă între autorităţile otomane şi armâni, de vreme ce în zonă erau şi greci şi alte etnii. Obiceiul a durat până în anii '30, când aromânii au emigrat în Cadrilater. Aici, trăind împreună cu bulgarii, nu mai exista pericol“. 

Imagine emoționantă cu Kira Hagi! Motivul pentru care are tatuată o cruce pe frunte: „Nu poate fi răpită”

„Străbunicul meu a fost închis în lagărul de la Aiud”

Kira joacă rolul principal în pelicula „Între chin şi amin”, un film tulburător despre ceea ce a însemnat oribilul experiment comunist de la Piteşti.

„Străbunicul meu a fost închis în lagărul de la Aiud și, în timp ce filmam, mă ducea bunicul la Jilava, a fost un moment de vindecare pentru amândoi, în care mi-a povestit toate suferințele prin care a trecut el. Știam povestea, dar o știam vag. Și unchiul bunicii mele a fost închis la Pitești, i-am luat un interviu și caseta a rămas. El acum nu mai este, m-a impresionat povestea lui. Bunicul meu era foarte fericit că se va vorbi despre «Experimentul Pitești». Bunicul meu a suferit foarte mult, a fost și la canal. Oricine poate spune că nu este ușor să fim vulnerabili să povestim despre un moment din viața noastră în care suntem umiliți, forțați... A fost un moment foarte greu și îi mulțumesc lui Toma (n.r. regizorul Toma Enache) că m-a adus în acest proiect”, explica Kira Hagi în urmă cu un an.

Citește și:

Ilie Năstase, afacere cu fratele Simonei Halep: unde a fost surprins de paparazzi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
859779594095355
Nick Rasu  •  08 August 2020, 16:45

Arata ca o *** (la fel ca taicasu...si la fel de urata)...si daca ala e tatuaj, eu sint popa. E facut cu carioca....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

enigmaticul
enigmaticul  •  08 August 2020, 15:19

Este o știre sportivă? Sau este vorba de promovarea familiei ”Hagi”?? Nu prea înțeleg ce caută știrea asta în acest cotidian.

cordell.hull
cordell.hull  •  08 August 2020, 14:03
Postat de cordell.hull pe 08 August 2020, 07:30

Sa vezi cum vorbeasc japoneza ***..am înțeles... cunoașterea limbii engleze e Barometrul educației...

Româncele plecate in Japonia...

Vezi toate comentariile (38)
Comentează