GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INIȚIATIVĂ

Inițiativă lăudabilă a lui FC Porto pentru a-i ajuta pe imigranți » Ce i-au cerut portughezii lui Michel Platini

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 septembrie 2015 14:30

FC Porto a lansat o cerere oficială către UEFA pentru a-i ajuta pe imigranți. Portughezii se alătură nemților de la Bayern Munchen și spaniolilor de la Real Madrid în încercarea de a-i ajuta pe refugiați.

Clubul german și cel spaniol au donat cîte un milion de euro pentru imigranți, FC Porto și Celtic alocă un euro din prețul fiecărui bilet la primul meci din Ligă în același scop.

Mai mult, președintele formației portugheze, Pinto da Costa, a trimis o scrisoare oficială către UEFA prin care îi cere președintelui forului, Michel Platini, să invite toate echipele din Liga Campionilor să doneze cîte un euro la fiecare bilet vîndut pentru primul meci din grupe.

"Familia fotbalului are o îndelungată tradiție în solidaritatea și responsabilitatea socială, așa că e imposibil să închidem ochii în fața dramei imigranților și refugiaților care încearcă să pătrundă pe pămînt european.

FC Porto dorește să invite, prin intermediul UEFA, cele 31 de cluburi calificate în faze grupelor UEFA Champions League să contribuie și să doneze 1 euro la fiecare bilet vîndut pentru primul meci disputat pe teren propriu. FC Porto își asumă această inițiativă și va dona banii strînși după vînzarea biletelor pentru meciul de pe 29 septembrie, contra lui Chelsea.

UEFA are o tradiție bogată în asumarea responsabilității sociale, amintim aici campaniile din UCL: "No to Racism". Situația imigranților cere luarea de atitudine de către societate și, binențeles, fotbalul nu poate face excepție.
Următoarea campania a UEFA Champions League poate fi și mai de succes dacă ne unim forțele. Să jucăm pentru imigranți!" - Jorge Nuno Pinto da Costa

 Și Lionel Messi a făcut un apel prin intermediul contului de facebook pentru a-i ajuta pe refugiați: "Această situație ar trebui să fie de neconceput în plin secol XXI. Sîntem îngrijorați de situația miilor de refugiați care ajung în Europa din cauza războiului. Ne alăturăm apelului către comunitatea internațională pentru a găsi o soluție rapidă la această tragedie".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dumiwow
dumiwow  •  06 Septembrie 2015, 17:21

Asta da initiativa ...bravo lor celor cu sufletul mare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează