GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  49 KM LA 49 DE ANI

49 de kilometri la 49 de ani » Totul despre noul demers caritabil al înotătorului Mihai Badea

Mihai Badea va parcurge 49 de kilometri într-un bazin din București
Mihai Badea va parcurge 49 de kilometri într-un bazin din București

Articol de - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 15:45 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 16:12

Mihai Badea, fost poloist, actualmente un reprezentant de seamă al înotului de anduranță din România, se pregătește pentru o nouă provocare cu substrat caritabil. 

Dacă în vară a înotat 115 kilometri fără oprire, de la intrarea Dunării în România și până la Porțile de Fier, banii donați ajungând la copiii din mediile vulnerabile, Mihai Badea își propune acum să parcurgă 49 de kilometri în bazinul „Olimpia” din București. De ce 49? Fiindcă înotătorul va împlini 49 de ani pe 28 noiembrie.

Jurnal de maraton » Poveștile uimitoare ale românului care a înotat 30 de ore fără oprire pe Dunăre: „Pe final am avut halucinații, vedeam tot felul de simboluri!”
MARATON
Jurnal de maraton » Poveștile uimitoare ale românului care a înotat 30 de ore fără oprire pe Dunăre: „Pe final am avut halucinații, vedeam tot felul de simboluri!”

Așadar, cu ocazia zilei sale de naștere, Mihai Badea va înota 49 de kilometri, demersul având ca scop strângerea de bani pentru achiziționara unui ascensor semi-mobil pentru persoanele cu dizabilități. S-au scos la vânzare 49 de bilete în valoare de 100 de lei, iar acestea pot fi achizițonate de pe site-ul iabilet.ro.

49 de kilometri la 49 de ani. Mihai Badea strânge bani pentru achiziționarea unui ascensor

Înaintea evenimentului care va avea loc sâmbătă, Mihai Badea și-a explicat planurile într-un interviu acordat Gazetei.

„Ca de fiecare dată, caut ceva de sfârșit de an, în bazin, fiindcă majoritatea concursurilor în apă deschisă se desfășoară vara. Am zis să leg acest eveniment de ziua mea de naștere. Împlinesc 49 de ani pe 28 noiembrie, așa că am hotărât să înot 49 de kilometri. 

Anul trecut, în același bazin am avut un eveniment caritabil pentru două fetițe care făceau haltere. Am reușit să strângem fonduri, le-am cumpărat laptopuri, ghete, imprimantă, televizor, tot ce aveau nevoie. 

Acum, am aflat de nevoile bazinului Olimpia. Există acolo o grupă care se ocupă de persoanele cu dizabilități. Ei nu dispun de un ascensor. În funcție de sumele pe care le strângem, vom încerca să luăm mai multe materiale, nu doar acel ascensor”, a mărturisit Mihai Badea.

100 lei costă kilometrul. Sunt doar 48 de bilete puse în vânzare, unul a fost cumpărat deja de Gabi Szabo. Biletele de 5 lei pot fi luate în toată perioada anului, iar banii vor merge către asociație și vom vedea apoi către cine le vom direcționa.

- Mihai Badea

49 de kilometri la 49 de ani » Totul despre noul demers caritabil al înotătorului Mihai Badea
Mihai Badea, în vară, după 32 de ore de înot continuu

Mihai Badea: „Am speranța că voi termina chiar mai devreme de 16 ore”

Înotătorul a oferit detalii despre modul în care va parcurge cei 49 de kilometri. El spune că experiența din vară, când a străbătut fără oprire 115 kilometri în apele Dunării, își va spune cuvântul sâmbătă. 

„Cursa va fi într-un bazin de 25 de metri. Voi face pauze la fiecare jumătate de oră pentru a mă hidrata. Mi-am propus să termin în 16 ore. Voi pleca la 06:00 dimineața și voi termina undeva spre ora 22:00

Sunt mult mai bine antrenat decât anul trecut, am speranța că voi termina chiar mai devreme de 16 ore”, a adăugat acesta.

Vezi și:

SPECIAL GSP Arhiva Fotbalistelor » Au fost scoase la lumină povești nespuse ale fotbalului feminin

Marius Humelnicu, fostul fotbalist propus la Ministerul Economiei, înlocuit de pe lista de miniștri! GSP a scris despre meciul suspect în care a jucat

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează