GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

EXCLUSIV Marcel Răducanu: „Eram convins că acest virus e o făcătură, dar m-am vaccinat de frică”

Marcel Răducanu
Marcel Răducanu

Articol de - Publicat joi, 28 octombrie 2021 10:41 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 10:54

INTERVIU. Pacient cu risc ridicat, Marcel Răducanu (67 de ani) s-a vaccinat. Dar și el a stat mult pe gânduri: „Când am văzut câtă lume moare m-am decis. Eram convins că virusul e o făcătură, doar ca să scoată cineva bani din asta”. 

În timp ce la noi au reapărut restricțiile, din cauza ratei scăzute de vaccinare (sub 40 la sută) și a numărului mare de infectări zilnice, în țări precum Portugalia (86,62 la sută), Spania (79,58%) sau Italia (71,8 la sută) imunizarea cu doză dublă a trecut de 70 la sută. 

Iar în Franța (67,7%) și Marea Britanie (67,8%) se apropie de această cotă. Astfel că, în timp ce în Liga 1 suporterilor li s-au închis porțile stadioanelor, în Europa Occidentală se deschid tot mai larg. Fostul internațional român Marcel Răducanu, 67 de ani, trăiește din 1981 în Germania, unde rata de vaccinare e de asemenea ridicată, 66,2 la sută.

Marcel Răducanu: „Mai am îndoieli”

- Dumneavoastră în ce categorie sunteți? Vaccinat sau nevaccinat? 
- Vaccinat, cu doză dublă. Și mă pregătesc s-o fac pe a treia. Dar eu sunt cardiac, la mine era obligatoriu, vorbim de risc ridicat. 

- Altfel nu v-ați fi vaccinat? 
- Am fost multă vreme reticent. Am și avut numeroase discuții în casă. Eram convins că acest virus e o făcătură, că a fost lansat „pe piață” doar pentru ca să facă bani cineva dintr-o asemenea afacere. Și acum mai am îndoieli, însă când vezi în jurul tău câtă lume moare.... 

- Și dacă v-ați vaccinat, v-au crescut solzi? În România, un preot așa a spus. 
- Eu m-am vaccinat cu Pfizer, n-am absolut nimic. Nici reacții adverse n-am avut, câtuși de puțin.

Marcel Răducanu: „Nu-i de mirare că au mulți infectați” 

- Gigi Becali e contra vaccinării. Nu le-a interzis jucătorilor de la FCSB să se imunizeze, dar spune că asta va duce în doi, trei ani la infertilitate. 
- Am citit și eu. Pe de-o parte le zici jucătorilor că au libertate de decizie, însă îi sperii că nu vor mai putea avea copii. Ce-i asta?! Nu e de mirare că au foarte mulți infectați și au fost excluși din Cupă. 

- Chiar și sceptic, cum sunteți, ați încuraja lumea să se vaccineze?
- Da. Sigur. E adevărat că sunt încă păreri și păreri despre virus și despre vaccinuri, însă trebuie să te gândești la sănătatea ta și a celor din jurul tău. Altfel nu scăpăm nici de restricțiile astea, care-ți dau viața peste cap, îți pot pune în pericol serviciul și te aduc în pragul depresiei.

6 ani, între 1982 și 1988, a jucat Marcel pentru Dortmund (163 meciuri/31 goluri). Și-a încheiat cariera la FC Zurich (1988-1990): 47 partide, 12 reușite

Marcel Răducanu: „Aici e mai multă disciplină” 

- În Germania, cum e? 
- Prin vară crescuse și aici numărul de infectări, mă temeam să nu-mi închidă iarăși școala de fotbal. Vaccinarea masivă a readus lucrurile la normal, nu cred că va mai fi lockdown. La noi, acum, nici mască nu se mai poartă. Aici e și mai multă disciplină. Lumea e mai receptivă la sfaturile medicilor și la mesajele guvernului. 

18 selecțiiare Răducanu în naționala României, pentru care a marcat de 3 ori

- Kimmich, de la Bayern, nu s-a vaccinat. Nu e împotrivă, a zis că vrea să mai aștepte, să vadă în timp ce se întâmplă. 
- Cazul lui se discută mult în Germania. E o întreagă dezbatere, mai ales că s-a implicat în numeroase acțiuni contra acestui virus, a donat și bani foarte mulți. Până la urmă, cred că se va vaccina și el. Va fi presiunea mare asupra lui. Am văzut că mai nou s-a infectat antrenorul lor, Nagelsmann, deși e vaccinat cu doză dublă. Poate tocmai de aceea a și făcut o formă ușoară.

Marcel Răducanu: „Sora mea plânge”

-  Sunteți la curent cu ceea ce se întâmplă la noi? 
- Da, citesc mult despre ceea ce se întâmplă în țară. Vorbesc și destul de des cu sora mea, care-i la Târgu Mureș. Ea e foarte sensibilă și plânge la telefon când îmi povestește despre câtă lume moare. Adevărul este că în România e deranj mare. Ar trebui să se vaccineze lumea, să terminăm odată cu nebunia asta, cu restricțiile. Să reducem cât mai mult pericolul.

2 titluriși 2 Cupe ale României are Marcel în palmares, toate cu Steaua

229 de meciuriși 94 de goluri a bifat Răducanu la Steaua, între 1972 și 1981

Citește și alte știri de actualitate: 

INCREDIBIL: Noile restricții aruncă sportul în stradă! „Dacă nu suntem exceptați de la această decizie, ne închidem”

EXCLUSIV Mai bine șef la LPF decât fotbalist! » Secretarul general câștigă peste vedetele din Liga 1: tocmai a primit o mărire de salariu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ertyuiop
ertyuiop  •  28 Octombrie 2021, 18:55

18 selectii la nationala si a fost un artist al balonului, e drept ca a fugit din postura de cel mai bun fotbalist al anului 80 sau 81, astia din ziua de azi nu-i ajung nici la degetul mic! Marcel Raducanu, unul dintre cei mai mari fotbalisti romani!

rilu
rilu  •  28 Octombrie 2021, 11:53

Trebuia sa-l intrebati de Adeyemi care e in vizorul lui Dortmund

Vezi toate comentariile (2)
Comentează