GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  AUTO

Ion Țiriac vânează bolidul lui James Bond: „Prețurile sunt exorbitante”

Aston Martin DB5 // foto: Guliver/gettyimages +8   FOTO
Aston Martin DB5 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2023 08:19 / Actualizat luni, 26 iunie 2023 11:34

Ion Țiriac (84 de ani) a numit mașina de lux pe care vrea să o adauge impresionantei sale colecții de la galeria auto Țiriac Collection.

Țiriac a anunțat că așteaptă să-i fie livrate un model nou de Mercedes și 3 de Ferrari, și a transmis că visează să adauge colecției un Aston Martin DB5 dintre cele folosite în celebra serie de filme „James Bond”.

Doar 8 astfel de exemplare au fost construite pentru filmul „No Time to Die” din 2021, iar unul dintre acestea a fost cumpărat pentru un preț exorbitant, 3 milioane de dolari!

+4 FOTO

Ion Țiriac vânează un Aston Martin DB5: „Prețurile sunt exorbitante!”

Întrebat la Antena 1 dacă plănuiește să-și completeze colecția auto, care cuprinde peste 170 de modele marcante pentru istoria automobilismului, Țiriac a răspuns:

„Din păcate și din nefericire am acest «drive», sau, cum se zice, mă împinge dracul în față... În următoarele 2-3 luni aștept 4 bucăți. Va veni în sfârșit acel Project Zero de la Mercedes, după 5 ani. Apoi 3 Ferrari noi, Purosangue, 812 Superfast și Daytona.

Aș mai vrea un DB5, exact pe ăla al lui James Bond dacă se poate. Sunt multe pe piață, cu niște prețuri exorbitante, dar nu e ăla care-mi trebuie”.

Aston Martin DB5 a apărut în 8 filme James Bond, începând cu „Goldfinger” din 1964, în care rolul celebrului spion a fost jucat de regretatul Sean Connery.

+4 FOTO

De altfel, actorul decedat în 2020 a deținut personal o astfel de mașină, construită de producătorul britanic Aston Martin în 1964. Mașina a fost scoasă la licitație în vara anului trecut și a fost vândută pentru 2,4 milioane de dolari.

Specificațiile Aston Martin DB5:

  • Motor: 4.0 L (3.9995 cc) 
  • Greutate: 1.502 kilograme 
  • Viteză maximă: 233 km/h (145mph) 
  • Atinge 100km/h în 8 secunde

Mai multe știri de actualitate: 

FRF îl schimbă pe Emil Săndoi după Euro 2023 » Cine e favoritul Federației să preia România U21

Revelația Georgia, opusul României! Secretele ascensiunii unei echipe incredibile la debutul la Euro U21

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
chepandy777
chepandy777  •  26 Iunie 2023, 16:09

Ce sa faci cu el, il ia dincolo? Omul bogat ramine in istorie nu pentru cit agonisit, dat cum i-a cheltuit! Marii bogatasi ai lumii cind trec dincolo vor primi aceeasi intrebare de la Dumnezeu: Ti-am dat mult, cum i-ai administrat? In cazul lui Ion, prosteste

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  26 Iunie 2023, 11:54

Un imbogatit tinut in brate de pesedeu.

VanBasten
VanBasten  •  26 Iunie 2023, 11:18

„Din păcate și din nefericire am acest «drive», sau, cum se zice, mă împinge dracul în față... În următoarele 2-3 luni aștept 4 bucăți. Va veni în sfârșit acel Project Zero de la Mercedes, după 5 ani. Apoi 3 Ferrari noi, Purosangue, 812 Superfast și Daytona. Aș mai vrea un DB5, exact pe ăla al lui James Bond dacă se poate. Sunt multe pe piață, cu niște prețuri exorbitante, dar nu e ăla care-mi trebuie”. Vedeti, ba, sarakilor, pentru ce sangereaza inima lui Ion?! Nu pentru sportul romanesc.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează