GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DOPAJ

EXCLUSIV Ion Țiriac, nemilos: „Afară cu totul! 50 de țări au făcut legea asta, noi am abolit-o”

Ion Țiriac nu are toleranță în fața dopajului din sport
Ion Țiriac nu are toleranță în fața dopajului din sport

Articol de - Publicat duminica, 11 aprilie 2021 09:49 / Actualizat duminica, 11 aprilie 2021 11:33

Ion Țiriac (81 de ani), președintele Federației Române de Tenis, nu are toleranță pentru dopaj! Miliardarul solicită excluderea pe viață din sport a celor prinși că au folosit substanțe interzise.

„Dopingul și toate lucrurile acestea nu sunt o treabă a sportului, ci o problemă socială. Ăla care e în sport și pe care l-ai prins...afară! Exact cum prinzi un pedofil! Afară cu totul! Așa și la sport. 

Eu am făcut legea aceasta în 1999, înainte de Sydney, și a fost extraordinar de bine primită în toate țările. 40-50 țări au făcut-o, dar noi am abolit-o. De ce? Nu mă întreba pe mine”,  a declarat Ion Țiriac, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor în toamna lui 2020. 

La propunerea lui Ion Țiriac, COSR a propus, în 2000, că un sportiv dopat nu va mai face parte niciodată din delegația olimpică. Ulterior, legea nu a rămas în piciore în România.

România poate pierde dreptul de a trimite halterofili la Tokyo! 4 cazuri de dopaj în ultimul an

Federația Română de Haltere a fost suspendată pe timp de un an după ce s-au raportat patru cazuri de dopaj în ultimele 12 luni. Florin Croitoru, Răzvan Martin, Roxana Cocoș și Gabriel Sîncrăian sunt cei patru sportivi români găsiți dopați.

Agenția Internațională de Testare (ITA) a anunțat că a încheiat procesul de verificare a halterofililor Gabriel Sâncrăian și Răzvan Martin. Sâncrăian obținuse medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la categoria 85 de kilograme, dar în urma reanalizării probelor de urină, a fost descoperit pozitiv cu testosteron exogen, o substanță interzisă de pe lista WADA. Ca urmare, medalia i-a fost retrasă, iar sportivul a primit o suspendare de 8 ani. 

Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Răzvan Martin, medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Și lui i-a fost retrasă medalia după ce s-a descoperit că a folosit steroizi anabolizanți.

Săptămâna olimpică pe GSP » Absolut TOT ce trebuie să știi despre JO de la Tokyo: calificații României, speranțe, pronosticuri, dileme
JOCURILE OLIMPICE
Săptămâna olimpică pe GSP » Absolut TOT ce trebuie să știi despre JO de la Tokyo: calificații României, speranțe, pronosticuri, dileme

Vezi și:

EXCLUSIV Țara care l-a uimit pe Ion Țiriac: „Dacă vezi ce au făcut în sport, ți se face capul atâta!”

EXCLUSIV Ion Țiriac, propunerea DECENIULUI pentru Iohannis: „Mâine dimineață dau 30 de milioane de euro!” + Planul gigantic pus la cale

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (22)
1941828592761931
Felician Ionel Iures  •  13 Aprilie 2021, 07:26
Postat de Lica Dumitriu pe 11 Aprilie 2021, 11:30

halepa a facut control de dopaj,la turneele unde a participat ?

Normal ca facut...

George
George  •  12 Aprilie 2021, 14:35

Bai, inca nu v-ati saturat de acest......*** ? Adica cam..........***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  11 Aprilie 2021, 18:20

Sunt infractiuni, sunt pedepse, n-are rost sa fim mai catolici decat Papa. Daca e vorba cu "cancel culture" si Tiriac ar trebui cancelat ca n-a fost corect politic cu Serena. Singurul lucru bun pe care l-am putea face ar fi sa-i controlam mai des pe astia care ne reprezinta international, sa-i prindem inainte sa ne faca probleme.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează