GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

EXCLUSIV Țara care l-a uimit pe Ion Țiriac: „Dacă vezi ce au făcut în sport, ți se face capul atâta!”

Ion Țiriac e fascinat de investițiile făcute în Qatar +30   FOTO
Ion Țiriac e fascinat de investițiile făcute în Qatar

Articol de - Publicat duminica, 04 aprilie 2021 11:43 / Actualizat duminica, 04 aprilie 2021 15:44

Ion Țiriac (81 de ani) laudă investițiile pe care Nasser Al-Khelaifi, șeicul lui PSG, și Tamim bin Hamad al-Thani, emirul Qatarului, le-au făcut în ultimii ani în sport. 

Bun prieten cu Nasser Al-Khelaifi, multimiliardarul care o finanțează pe PSG, Ion Țiriac e impresionat de investițiile realizate în ultimul timp în Qatar, țară unde sportul a fost numit prioritate națională. De alfel, Campionatul Mondial din 2022 va fi organizat în Qatar, țară care în 2019 a câștigat în premieră Cupa Asiei. 

„O națiune precum Qatar și emirul au spus: «Sportul e prima mea prioritate». În 15 ani, de la zero, Qatar a ajuns să câștige Cupa Asiei. Dacă vezi ce au făcut în sport, rămâi cu capul atâta!”, a declarat Ion Țiriac, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor toamna trecută.

Fost jucător modest de tenis, Nasser Al-Khelaifi (47 de ani) e patronul lui PSG din 2011, însă are și numeroase afaceri gigantice în Qatar. În 2016, prestigioasa publicație L'Equipe l-a numit „cel mai puternic om din fotbalul francez”. În prezent, acesta face parte și din comitetul executiv al UEFA.

EXCLUSIV Ion Țiriac aruncă „bomba”: „I-am zis lui Nasser de la PSG să luăm Dinamo!”
DINAMO
EXCLUSIV Ion Țiriac aruncă „bomba”: „I-am zis lui Nasser de la PSG să luăm Dinamo!”

Qatar, acuzată că încalcă drepturile omului

Încă din 2 decembrie 2010, când FIFA a trucat alegerile pentru a oferi Qatarului organizarea CM 2022 (14-8 cu SUA în „finala” candidaturilor), sub influența lui Michel Platini și a președintelui francez din acea perioadă, Nicolas Sarkozy, au fost proteste masive în toată lumea. Continuă și astăzi, acuzând încă o dată statul asiatic de nerespectarea drepturilor omului.

Cifrele dezvăluite de The Guardian sperie. Până acum, nu mai puțin de 6.751 de muncitori străini și-au pierdut viața pe șantierele deschise în Qatar pentru construirea stadioanelor și a infrastructurii în perspectiva Mondialului (21 noiembrie - 18 decembrie 2022)

Șapte arene noi și alte patru renovate, plus șosele, aeroporturi, hoteluri la Doha și împrejurimile capitalei, pe care muncesc două milioane de imigranți în condiții înfiorătoare. Au murit 2.711 indieni, 1.641 de nepalezi, 1.018 veniți din Bangladesh, 824 de pakistanezi și 557 din Sri Lanka.

FOTO. Cum arată stadioanele din Qatar care vor găzdui meciurile de la Cupa Mondială

+26 FOTO

Vezi și:

Șantierele morții: 6.751 de muncitori imigranți decedați la construirea stadioanelor pentru Mondialul din Qatar!

GALERIE FOTO Fabulos! Cum arată stadioanele din Qatar pe care se va juca Cupa Mondială din 2022: design futurist și aer condiționat în tribune

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
remarque
remarque  •  05 Aprilie 2021, 08:55
Postat de Alexandru Nica pe 04 Aprilie 2021, 13:05

Toți sunt experți în datul cu părerea, dar când vine vorba să pună osul. Mr. Țiriac, câtă cotă parte din averea ta este făcută cu ajutorul sistemului și al avantajelor pe care țărișoara asta ți le-a oferit? Ce ai făcut tu pentru sport, efectiv? Că scopul tău este numai să profiți, să găsești oportunități. România a îmbogățit un tenisman modest care a ajuns unul dintre cei mai mari colecționari de mașini, iar el ce a dat țării?

a dat sfaturi. Sau mai degraba a dat exemple. De fapt a dat gargara. Si pe mostenitorul Ion Ion Tiriac. Nu e destul cat a dat? Nu-i bai. Ca a mai si luat.

valentindragobete
valentindragobete  •  05 Aprilie 2021, 08:21

S-a dezvoltat o infrastructură furiristă, frumoasă dar total inutilă pentru un stat de numai 2 milioane de oameni !

1110875702284197
Cucu Bau  •  04 Aprilie 2021, 18:47
Postat de holland pe 04 Aprilie 2021, 18:07

da` pe tine cine te stie ma *** ?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează