GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ion Țiriac s-a dus peste premierul Nicolae Ciucă: „Ăștia sunt banii pe care îi am!” + planul pentru resuscitarea sportului românesc: „Începem de la grădiniță”

Nicolae Ciucă și Ion Țiriac
Nicolae Ciucă și Ion Țiriac

Articol de GSP - Publicat joi, 03 martie 2022 09:00 / Actualizat joi, 03 martie 2022 13:16

Ion Țiriac nu mai vede niciun viitor pentru sport "dacă nu pornim de la grădiniță" cu pregătirea sportivilor. Fostul tenisman susține că e gata să investească 150 de milioane de euro într-o sală polivalentă, o arenă de tenis cu 7.000 de locuri și alte 30 de terenuri de tenis într-o academie de top din Otopeni.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Domnule Țiriac, cum vedeți situația sportului de astăzi, din România?
- Sportul românesc nu mai are nicio șansă să fie salvat! Sportul românesc poate să fie salvat doar dacă se începe de la grădiniță. Cum au făcut copilașii ăștia care au început hocheiul la mine, pe acel patinoar mizerabil. Că e doar unul singur în București. Cu celălalt s-a terminat. Ăla trebuie dat jos și făcut ceva. Revin. Copilașii mei acum sunt bătrâni, au 8-9 ani. La început, copiii din Miercurea Ciuc, care au patinoar acolo și joacă în Ungaria, ne băteau cu 15-0, 17-0. Acum nu doar că suntem egali, dar avem noi un plus față de cei de acolo.

- Mergeți și la meciurile lor?
- Când pot. Dar echipele astea merg inclusiv în străinătate. Au avut peste 40 de meciuri în Slovacia, Italia și Ungaria. 42 de meciuri câștigate și două pierdute! Cu un patinoar! La Budapesta sunt 22. Ungaria are medalie de aur la Jocurile Olimpice de iarnă, chiar dacă a fost un chinez. Pe mine mă doare rău. Rău de tot!

Ion Țiriac e deranjat de ieșirile lui Ilie Năstase: „Ori îl accepți cum este, ori îl arunci la gunoi. Dar eu la gunoi nu pot să-l arunc ...”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac e deranjat de ieșirile lui Ilie Năstase: „Ori îl accepți cum este, ori îl arunci la gunoi. Dar eu la gunoi nu pot să-l arunc ...”

Țiriac: „Bag 150 de milioane de euro în sport!”

- Ați vrut la un moment dat să vă implicați pentru o sală polivalentă.
- Dați-mi două, trei luni să-mi fac așezările. Fundația mea mi-a dat până la 150 de milioane de euro să fac un centru la Otopeni. Când am aprobările și tot ce trebuie, vi-l pun pe masă! Terenul e al meu.

- Dar autoritățile...
- Am avut onoarea să merg la domnul prim-ministru Ciucă, fără să-i cer nimic. Am fost la dumnealui și am fost și arogant. M-am și scuzat la început că o să fiu arogant. I-am spus: „Ăștia sunt banii pe care îi am și vreau să văd dacă vă pasă”. „Eu sunt militar, eu sunt Steaua”. „Și eu sunt Dinamo. Haide să vedem cum mai ținem Steaua și Dinamo, că în ultimii ăștia 50 de ani eram nimeni”. „Cum să nu-mi pese, vai de mine și de mine! Ce pot să fac?”. „Nimic, mulțumesc, sărut-mâna! Am venit numai să văd dacă vă pasă”.

- Spuneți-mi, vă rog, domnule Țiriac...
- Domnule Ioanițoaia, trebuie să începem de la grădiniță! Programul e o oră înăuntru, una afară. Luni și vineri la piscină, marți și joi la patinoar. N-am altceva deocamdată. Nici stadionul care trebuie la Otopeni, nici Polivalentă. Nici acolo nu mă interesează mai mare de 6.000-7.000 de locuri. P-aia de 15.000-20.000 să o facă altcineva.

CITEȘTE ȘI

Fostul căpitan al lui Răzvan Raț la Șahtior, declarații cutremurătoare despre atacul Rusiei: „Când am auzit prima sirenă, automat m-am întors cu 25-30 de ani în urmă, la războiul din Balcani”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Fostul căpitan al lui Răzvan Raț la Șahtior, declarații cutremurătoare despre atacul Rusiei: „Când am auzit prima sirenă, automat m-am întors cu 25-30 de ani în urmă, la războiul din Balcani”
Căpitanul naționalei Ucrainei, mesaj acid pentru jucătorii ruși: „Cățelușilor, demonstrați că aveți c...e în viața reală!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Căpitanul naționalei Ucrainei, mesaj acid pentru jucătorii ruși: „Cățelușilor, demonstrați că aveți c...e în viața reală!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
George
George  •  04 Martie 2022, 17:00

Mare ruman si tiriak asta, pai...........cum spuneau si ceilalti...sa spuna rumanu' tiriak si ce pretentii a avut ( concret ) de la premier......ca sa stim. Nu doar ca a pus pe masa nu stiu ce propuneri, sume sau terenuri, etc.

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  04 Martie 2022, 16:13

Dar nu spune si ce a cerut in schimb! Probabiol vre-o jumatate din tara asta!!! la ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

polistul68
polistul68  •  03 Martie 2022, 23:22
Postat de Dan Petnaise pe 03 Martie 2022, 18:45

Eu nu cred că miliardarul va ajuta sportul românesc cu un cent. Se va duce cu banii în mormânt.

Ai dreptate..o sa ia cu el si pationoarul, si sala...si complexul de la Stejari....tot ia cu el.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează