GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INIȚIATIVĂ

Ionuț Radu se implică în salvarea vieții unui fost coleg de la Dinamo, operat de 5 ori după ce a fost depistat cu cancer la creier!

Articol de GSP - Publicat luni, 14 decembrie 2020 10:00 / Actualizat luni, 14 decembrie 2020 10:23

Ionuț Radu e la Inter, însă n-a uitat de unde a plecat. Aflând că un fost coechipier de la juniorii formației din Ștefan cel Mare, Ioan Alexandru Ciorniciuc, e foarte grav bolnav și are mare nevoie de bani, portarul de 23 de ani scoate la licitație tricoul său de la gruparea milaneză. Tricou care poartă semnăturile tuturor colegilor, inclusiv pe a antrenorului Antonio Conte.

Alexandru Ciorniciuc a început fotbalul la Pro Luceafărul, sub comanda antrenorului Marcel Pigulea. Acolo a fost coleg cu Ianis Hagi, Răzvan Marin sau Denis Drăguș.

În 2010, Alex s-a transferat la Dinamo. Postul său favorit era cel de atacant, însă juca și mijlocaș de bandă. În 2013, a ieșit campion național, la grupa celor născuți în 1998, alături de Denis Ciobotariu ori Mihai Neicuțescu.

Ionuț Radu se implică în salvarea vieții unui fost coleg de la Dinamo, operat de 5 ori după ce a fost depistat cu cancer la creier!

DEVENISE FRIZER

Ulterior, când să facă pasul la seniori, o accidentare extrem de serioasă l-a determinat să renunțe la cariera de fotbalist. A rămas totuși în anturajul foștilor coechipieri întrucât a devenit frizer.

Calvarul lui Alex a început în toamna lui 2019. Iată câteva din reperele unui an groaznic pentru el.

DRAMA A ÎNCEPUT ÎN SEPTEMBRIE 2019

În luna septembrie a anului trecut, am început să mă simt rău din senin. Aveam dureri de cap și vomitam tot ce mâncam.
La început de octombrie, m-am internat la «Municipal». După două zile de perfuzii, m-am externat cu o stare generală mai bună.
În noiembrie am început să nu mai respir bine pe nas. La control mi s-a spus că am deviație de sept și sinuzită. Am început un tratament în urma căruia m-am îngrășat 20 de kilograme și nu mai aveam somn.
- Alexandru Ciorniciuc

Alexandru Ciorniciuc: „Mi-au dat Paracetamol și m-au trimis acasă”

Începusem să am stări de confuzie, de agitație, uitam anumite lucruri.
Pe 8 decembrie, am avut dureri mari de cap. M-am dus la «Sf. Ioan», unde mi-au zis că e din cauza sinuzitei. Apoi m-au trimis la «Babeș». Acolo mi-au dat paracetamol și m-au trimis acasă.
La final de decembrie, era să fac un accident rutier. Fiind la volan, n-am mai văzut nimic pentru o secundă. Apoi au revenit durerile mari de cap, vărsăturile, insomniile.
- Alexandru Ciorniciuc

Alexandru Ciorniciuc: „Credeau că sunt drogat”

Pe 30 decembrie, m-am internat la «Babeș», suspect de meningită. Până a doua zi, când au ieșit rezultatele analizelor de sânge, nu mi-au făcut nimic. Credeau că sunt drogat!
Pe 31 decembrie, după ce starea mea s-a agravat, m-au mutat într-un alt pavilion, cu diagnosticul de encefalită. Au urmat două săptămâni de analize și tratament.
Pe 5 martie 2020, m-am internat la neurologie, la «Universitar», unde am efectuat un RMN. În următoarea lună m-am simțit relativ bine.
- Alexandru Ciorniciuc

Alexandru Ciorniciuc: „Nu mai puteam sta în picioare”

Pe 15 aprilie, în timpul unei plimbări prin parc, am început să am dureri la picioare. A doua și a treia zi, a fost tot mai rău. Nu mai puteam să stau în picioare.

Pe 17 aprilie, m-am internat tot la «Universitar». După o săptămână de tratament, au urmat trei săptămâni acceptabile.

Pe la jumătatea lunii mai, am început iar să vărs. Am făcut perfuzii 14 zile, însă starea nu se ameliora.

Pe 30 mai m-am internat iar la «Universitar». Diagnosticul? Leziuni inflamatorii cerebrale!
- Alexandru Ciorniciuc

„Puroi pe tot corpul”

Starea generală nu se ameliorase nici după externare. Vomam tot ce băgam în gură, am slăbit foarte mult. La jumătatea lunii iunie, am consultat un doctor în științe microbiologice, Vlad Jeni.

"Făcusem o infecție, niște bășici cu puroi pe degete, pe spate, chiar și pe organul genital. Mi-a prescris un tratament care și-a făcut efectul. Mă simțeam mai bine.

În august, am decis să merg la clinica Acibadem, din Istanbul. Acolo mi-au pus diagnosticul de tumoră cerebrală. Mai simplu spus, cancer la creier!

- Alexandru Ciorniciuc

Alexandru Ciorniciuc, supus la 5 operații în 4 luni!

Medicii turci au decis să-l opereze imediat. Pe 26 august a fost prima intervenție chirurgicală. De atunci, au urmat alte 4 operații! Ultima, pe 29 noiembrie.

Dincolo de suferința fizică, Alex se luptă și cu o depresie. Familia îi este alături, însă cheltuielile uriașe, de ordinul zecilor de mii de euro, îi depășesc posibilitățile.

Cine dorește îl poate ajuta donând în contul RO81INGB0000999906276808, deschis pe numele Ioan Alexandru Ciorniciuc.

Citește și:

EXCLUSIV Dezvăluire după 17 ani, de la meciul de coșmar cu Danemarca: „Cernat să recunoască acum!”

EXCLUSIV Dezvăluiri ale lui Dănuț Lupu: „Fumam două pachete pe zi, beam vin la Vox Maris și săream gardul din cantonament!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
breitner
breitner  •  14 Decembrie 2020, 11:35

Astea sunt spitalele din Romania: ori diagnostic gresit ori intri cu o boala si iesi cu doua!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează