FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluire după 17 ani, de la meciul de coșmar cu Danemarca: „Cernat să recunoască acum!”

Articol de - Publicat luni, 14 decembrie 2020 00:30 / Actualizat luni, 14 decembrie 2020 09:17

Dorinel Munteanu e dezamăgit că i s-a pus în cârcă ratarea calificării la Euro 2004 și spune că nu va uita niciodată acel meci cu Danemarca.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Au trecut 17 ani și 3 luni de la meciul de coșmar de la Copenhaga, când nordicii egalau în prelungirile partidei și îi eliminau pe „tricolori” din cursa pentru turneul final din Portugalia.

În minutul 93:13, Bratu ratează singur cu portarul, Dorinel Munteanu bate cornerul. Centrează repede la prima bară. Danezii pornesc atacurile. „O ultimă fază!” spunea Vlad Enăchescu la microfonul TVR. E minutul 94:35, Laursen rămâne singur cu Bogdan Lobonț și marchează pentru 2-2.

Dorinel Munteanu: „Faza asta mă va urmări toată viața!”

La aproape două decenii, Dorinel vorbește despre acel meci, fiind încă supărat și dezamăgit pentru ce s-a întâmplat în acel septembrie 2003. „N-o să uit niciodată. Sunt foarte puternic și o duc toată viața! Faza asta mă va urmări toată viața!”, spunea Munteanu la „Prietenii lui Ovidiu”.

„Acel corner a fost executat repede pentru că n-aveam niciun jucător spre mine! Cernat cred că poate să recunoască acum că l-am chemat spre mine să facem corner scurt... D-aia am centrat în afara porții. O spun cu sinceritate, atunci trebuia să iau o altă decizie. Uitați-vă la meci și veți vedea că după corner, mingea e pusă de portar, a repus-o, a degajat, dar până la gol a trecut un minut. Și a ieșit de trei ori afară. De ce e vina mea? Inclusiv nea Puiu a dat în mine atunci. În fine! Am luat-o pe cârca mea”, a dezvăluit Dorinel Munteanu.

După eram rupți și dezamăgiți. Nea Puiu nu mi-a zis nimic după meci, în cabină, dar eu voi avea tot timpul vina pentru cornerul de la Copenhaga... Asta e!
- Dorinel Munteanu, fost internațional

Dorinel Munteanu: „Nu mi-e frică de nimeni... Vreau să am liniște”

Dorinel crede după 17 ani că au existat persoane importante care i-au vrut răul. Face trimitere la frații Becali, dar nu le pronunță deloc numele.

„Nu mi-e frică de nimeni... Vreau să am liniște. Acea necalificare s-a pus în cârca lui Dorinel Munteanu, care și-așa nu era agreat de unii din jurul echipei naționale! Nu mai vreau să mai intru în polemici, erau oameni influenți în fotbalul românesc. Această acuzație, sau poate reproș, a fost lansată de doi oameni foarte influenți din fotbalul românesc", a mai spus fostul internațional.

Eu nu m-am plâns toată viața! Împăcarea mea a fost că selecțiile au fost pe merit la echipa națională, pe meritul exclusiv al meu. L-am avut impresar pe nea Mircea Petescu și după transferul la Koln am avut un impresar german.
- Dorinel Munteanu, fost internațional

Citește și:

EXCLUSIV Cosmin Contra la FCSB? Fostul antrenor al lui Dinamo a dat cărțile pe față în studioul GSP: „Asta am în minte”

EXCLUSIV Cu Giovanni Becali la masa negocierilor pentru un transfer de top: „Ce-ai zis, bre?! Ăștia unde sunt?"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
cineva
cineva  •  14 Decembrie 2020, 20:36
Postat de portardelegenda pe 14 Decembrie 2020, 14:54

Stimate domn cineva . 1 Nu l-am votat , era doar o figura de stil , si nici nu-l voi vota vreodata 2 Dvs nu trebuie sa interpretati mot a mot . Ca sa va traduc trebuia sa se impuna in fata unui Cernat care nu cred ca i ar fi comentat . Jucatorii de calibru dau directia in teren . Problema lui este ca desi a fost un mare jucator are nu are ,,sânge " de lider. Un profesionist stie despre ce vorbesc. Cu stima

Apreciez raspunsul civilizat

853246084756615
Marcel Popa  •  14 Decembrie 2020, 19:48

Urs Mayer a pus frana nationalei ,Dorinel nu are nici o vina. Dorinel a fost un jucator care a dat totul atunci cand a jucat la nationala si nu numai.A plecat din divizia C si a ajuns sa joace in Germania asta spune multe cine a fost Dorinel.

catalin_cj
catalin_cj  •  14 Decembrie 2020, 16:17
Postat de iobag pe 14 Decembrie 2020, 14:18

Eu nu tin minte cand s a dat vina pe dorinel pt ratarea calificarii. Tin minte ca s a dat vina pe terenul de liga 5 cu care am jucat la bucuresti si pe urs meier care a dat un penalty inventat danezilor si a prelungit meciul pana au marcat. Ne au macelarit arbitrii anul ala si cu danezii si cu norvegienii. Pacat de generatia pe care o aveam.

Toata lumea a sarit pe el.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close