GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INVESTIȚIE

VIDEO + FOTO Klaus Iohannis a testat azi ruta feroviară „Henri Coandă - Gara de Nord” » Ce a declarat președintele României

Klaus Iohannis. Sursă foto: presidency.ro +11   FOTO
Klaus Iohannis. Sursă foto: presidency.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 21 septembrie 2020 15:05 / Actualizat luni, 21 septembrie 2020 15:21

Klaus Iohannis, președintele României, a efectuat astăzi un test pe ruta feroviară „Gara de Nord - Aeroportul Internațional Henri Coandă”.

Președintele Iohannis a oferit mai multe declarații oficiale, în care a subliniat importanța inaugurării tronsonului „Gara de Nord - Aeroportul Henri Coandă”

„Iată că Planul de Relansare Economică pe care l-am elaborat împreună cu Guvernul Orban începe să-și arate și partea practică. Pentru a sublinia importanța dezvoltării infrastructurii feroviare, am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată, construită, atenție, nu din `89 încoace, din `84 încoace, cum ne-a spus domnul ministru. 

Noi dorim să dezvoltăm Aeroportul Internațional, dorim să-i dăm amploare, dar pentru asta, evident, este nevoie să poți să ajungi în aeroport în condiții foarte bune, în condiții predictibile, și pentru acest lucru legătura de la Gara de Nord până la Aeroport este absolut esențială.Este evident că în acest fel și în acest ritm vom reuși să modernizăm infrastructura din România. Nu întâmplător am participat în ultimele zile la metrou, la autostradă și, iată, acum la testarea acestei noi căi ferate.Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația pe care se clădește Planul de Relansare Economică. 

România are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă, puternică și pentru asta este nevoie de infrastructură de transport, iar pentru a putea realiza această infrastructură de transport avem o șansă enormă, acum în anii care urmează, când putem să folosim banii europeni care ne sunt puși la dispoziție.Trebuie să recunoaștem că bani europeni am avut și până acum, doar voința politică până acum a fost puțină”, a afirmat Iohannis astăzi. 

Dacă ne gândim doar că din 2016 până în 2019 s-a realizat din această linie 11% și în niciun an de când a venit guvernul liberal s-a realizat practic tot restul, linia este ca și realizată, putem să ne dăm seama care este voința politică și putința politică.Îi felicit pe toți – Premier, ministru, constructori, consultanți, și toată lumea care a participat și a facilitat această dezvoltare.Sunt convins că acesta va fi ritmul impus pentru anii următori, un ritm care va schimba fața României în sens pozitiv” - Klaus Iohannis

+7 FOTO
  • Sursă foto: presidency.ro

Ludovic Orban: „Felicit constructorii pentru mobilizarea exemplară”

Mă bucur să fiu prezent aici alături de domnul președinte Klaus Iohannis și de domnul ministru al transporturilor și de ceilalți participanți la inaugurarea acestui tronson de cale ferată, cu atât mai mult cu cât ideea acestui tronson s-a născut în mandatul meu de ministru al transporturilor. Sigur că și aici a trebuit să treacă 12 ani pentru realizarea acestui tronson necesar, pentru a oferi o alternativă de deplasare pentru cei care vor să plece de pe Aeroportul Otopeni sau aterizează pe Aeroportul Otopeni.

Felicit constructorii pentru mobilizarea exemplară. Evident, probele tehnice sunt necesare pentru punerea în funcțiune, ca și alte etape procedurale, selectarea operatorului de transport feroviar, dar această linie este o realitate și va fi pusă la dispoziția beneficiarilor în cel mai scurt termen posibil” - Ludovic Orban, potrivit gov.ro

Calea ferată, vitală pentru EURO

Arena Națională va găzdui patru meciuri la Campionatul European de anul viitor, iar calea ferată Otopeni-Gara de Nord are un rol vital. Potrivit informațiilor din caietul de sarcini al UEFA pentru Campionatul European, peste 22.000 de suporteri străini sunt așteptați la fiecare meci. În acest moment, infrastructura nu permite deplasarea în condiții optime a fanilor.

398.000.000 de leieste valoarea totală a contractului pentru calea ferată Otopeni - Gara de Nord

Citește și: 

EXCLUSIV Ion Țiriac, propunerea DECENIULUI pentru Iohannis: „Mâine dimineață dau 30 de milioane de euro!” + Planul gigantic pus la cale

Încă 3 stadioane de ultimă generație în 3 orașe din România! » Anunțul CNI: „A fost semnat contractul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
1177177172317584
Christian Ciuca  •  22 Septembrie 2020, 14:07
Postat de cpt.ahab pe 22 Septembrie 2020, 13:45

Tu crezi că Occidentul ne-a deschis porțile de dragul nostru, sau din cauză că nu mai avea forță de muncă în multe domenii? Tu știi pentru ce se dau acele fonduri nerambursabile? Ca o compensație pentru faptul că ți-ai deschis piețele( de toate soiurile, inclusiv de muncă) în fața unei concurențe căreia nu-i poți face față. Dar și acele sume sunt condiționate, mai mult sau mai puțin obscur, de a realiza consultanță, lucrări și investiții cu firmele lor. De ce s-a stopat contractul pentru autostrada Brașov-Ploiești? Pentru că nu se realiza cu partenerii europeni. Motiv pentru care vom mai sta câțiva ani cu o vale a Prahovei de netraversat. Prin urmare, au diverse metode de a li se întoarce banii. Ce fel de armament te obligă Occidentul să-i cumperi? Ce fel de lucrări a făcut Bechtel, care și-a bătut joc, efectiv de România? Să fim serioși! Suntem tratați ca o colonie pentru că sunt prea mulți români dispuși să-și vândă țara sau să fie tratați ca niște lucru slab. Suntem într-un război economic, iar cel slab și obedient pierde întotdeauna. Crezi că ungurii, polonezii sau cehii mârâie de proști?

in primu rind cehii ungurii si polonejii sint primii cu gura deschisa sa le dea occidentu halimos, ei iau cei mai multi bani din bugetu comunitar, okey ? deci cu ce anume mâraie daca stau ca cersatorii sa le dea vestu bani sa nu chitaie de foame ? contractele pentru autostrazi sint suspendate ca nu vor baronii locali pesedisti sa le dea drumu ca nu-si iau ei spaga cu oamenii lor, d-aia nu de altceva, de altfel am pierdut zeci de miliarde din cauza asta, faceai toata tara bibelou daca eliminai coruptii astia cu burdihanele lor, tot aia care aveau vile si magazinele lor cu de toate pe timpu lu Ceașcă (pe numele lui real Ceauș ca si l-a schimbat, si pe bunica-su il chema Ceausz), deci ce nationalism poti invoca cind tu esti vai capu tau si esti sub perfuzia occidentului ca nu-ti mai revii cu lipitorile pe tine care ti-au supt toata vlaga si te sug si-n continuare, d-aia nu iesi din coma, ca tot sistemu ceausist cu planu b al securistilor ti-a bagat ghiarele-n gît si te-a sufocat. Io il votez pe Iohan, neamtu e mai nationalist si mai patriot decit jegurile astea care te scuipa-n ochi si te tine sclav de la revolutie incoace.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  22 Septembrie 2020, 13:55
Postat de radumatei pe 22 Septembrie 2020, 13:16

Prietene, văzând cu cât sârg lustruiești clanța occidentului, bag sama că româncuțele noastre din Bois de Boulogne au concurență serioasă.

cine intra in conversatie ca musca-n posterioru calului?... dar în afara de porcaria asta poti butona vreun contra-argument..? esti de o debilitate impresionanta, cu ce e vina Occidentului ca fura ăștia la greu si ca șpaga si coruptia omniprezente cangrenează România, occidentu îți dă bani sa te pui pe picioare, e nerelevant că a spus unu ca dictatorii sint baieti-gigea si ca de fapt românii n-au iesit cu milioanele in strada contra lu Dragnea si a mafiei pesediste si a dat un exemplu cu situatia in Irak, Libia, Afganistan, Siria... alea sint state border-line, s-au jucat cu focu islamist, de la ele au pornit razboaie si atacuri teroriste care-au luat vietile unor nevinovati, trebuie sa fii calare pe ei acolo altfel vin ei peste tine si-ti da-n cap, noi sintem Occidentu de-acum, mergem pe mâna si pe banii lui, daca tu sau ahrab sau ixulescu vreti dictatura duceti-va nene in Rusia sau China sau Bielorusia sau tarile arabe, sa vezi acolo democratie, prosperitate si libertate de opinie. Asa raminem noi intre noi, românii.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  22 Septembrie 2020, 13:45
Postat de Christian Ciuca pe 22 Septembrie 2020, 13:03

băi nene rău mai e occidentu ăsta ca ti-a dat de munca la 5 milioane de români fugiti la el si alte 4 direct acas la tine si ti-a luat si lipitorile plus borfasii cersatorii delincventii... daca nu era occidentu asta diabolic sa-ti dea păpică sute de miliarde pe daiboj, zeci de miliarde anual prin fondurile nerambursabile (sa nu chițăi de foame si sa-ti faci drumuri autostrazi scoli spitale legaturi feroviare cum e asta si poduri podețe pasaje trotuare piste ciclabile etc) spune tu cum faceai acuma, unde erai, prietene... problema noastra e mafia care-a pus ghiara pe toata tara, planu B al nomenclaturii "comuniste", ei cu odraslele lor, cu rubedeniile lor, cu mingiile la fileu, cu liftu care tre sa se-ntoarca, cu o mâna-spala-pe-alta, cu coruptia generalizata si baronii locali care taie si spinzura, nu Occidentu care ar vrea si el sa vada ca te-ai pus pe picioare si nu mai stai cu mâna-ntinsa si cu speranta ca macar echilibrezi situatia ca nu crede nimeni ca vei ajunge ca germania franta anglia italia olanda etc, sa dai banii tai din buzunar altora.

Tu crezi că Occidentul ne-a deschis porțile de dragul nostru, sau din cauză că nu mai avea forță de muncă în multe domenii? Tu știi pentru ce se dau acele fonduri nerambursabile? Ca o compensație pentru faptul că ți-ai deschis piețele( de toate soiurile, inclusiv de muncă) în fața unei concurențe căreia nu-i poți face față. Dar și acele sume sunt condiționate, mai mult sau mai puțin obscur, de a realiza consultanță, lucrări și investiții cu firmele lor. De ce s-a stopat contractul pentru autostrada Brașov-Ploiești? Pentru că nu se realiza cu partenerii europeni. Motiv pentru care vom mai sta câțiva ani cu o vale a Prahovei de netraversat. Prin urmare, au diverse metode de a li se întoarce banii. Ce fel de armament te obligă Occidentul să-i cumperi? Ce fel de lucrări a făcut Bechtel, care și-a bătut joc, efectiv de România? Să fim serioși! Suntem tratați ca o colonie pentru că sunt prea mulți români dispuși să-și vândă țara sau să fie tratați ca niște lucru slab. Suntem într-un război economic, iar cel slab și obedient pierde întotdeauna. Crezi că ungurii, polonezii sau cehii mârâie de proști?

Vezi toate comentariile (26)
Comentează