GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  2019

LA MULȚI ANI, 2019! 10 lucruri pe care sportul din ROMÂNIA le dorește în noul an

La mulți ani, 2019!
La mulți ani, 2019!

Articol de GSP - Publicat marti, 01 ianuarie 2019 10:00

Anul 2018 a oferit clipe memorabile pentru iubitorii sportului românesc. Simona Halep a atins apogeul unei cariere fantastice, câștigând primul trofeul de Mare Șlem din carieră și dominând autoritar ierarhia mondială, fetele din naționala de handbal feminin ne-au făcut să visăm, fotbalul - cu bune, cu rele - ne-a ținut aproape de televizoare, iar zeci de medalii au curs în sporturile olimpice, dându-ne speranțe pentru un Beijing 2020 fabulos. 

1. Simona Halep trebuie să continue parcursul fenomenal. Încă un trofeu de Mare Șlem în vistierie și păstrarea poziției de lider WTA ar fi încununarea muncii titanice de după accidentare și despărțirea de Darren Cahill.

2. Naționala de handbal feminin a României va partipa la CM din Japonia, unde, cu Cristina Neagu revenită după accidentare, "tricolorele" vor avea o șansă reală la medalii.

3. Revirimentul gimnasticii trebuie să aibă loc în 2019, an preolimpic. Andreea Răducan, președintele Federației Române de Gimnastică și fostă mare sportivă, promite, și trebuie să o credem, că cel mai titrat sport din istoria României va duce ambele echipe la Beijing.

4. Naționala U21 a României merge la EURO 2019 în Italia și promite că se va întoarce cu o medalie, implicit o calificarea la Jocurile Olimpice. "Tricolorii mici" au fost distribuiți într-o grupă cu Anglia, Franța și Croația.

5. Naționala României e obligată să se califice la EURO 2020. Mai ales că "tricolorii" ar evolua acasă la turneul final, pe Arena Națională, cel puțin în două meciuri. Preliminariile încep pe 23 martie, în Suedia, și se termină pe 18 noiembrie, contra Spaniei. 

6. Echipe de club din Liga 1 vor să spele imaginea lăsată în 2018, când toate au ratat calificarea în grupele competițiilor europene. Vrem o formație în grupele Ligii și 3 în grupele Europa League!

7. Voleiul românesc poate să continue performanța fantastică reușită de Alba Blaj în 2018, locul secund în cea mai importantă competiție inter-cluburi a lumii. 

8. Canotajul și scrima trebuie să continue drumul excelent pe care au purces și să intre în formă maximă în anul olimpic 2020.

9. Echipele de tenis de masă ale României au demonstrat în 2018 că se pot bate de la egal la egal cu oricine. În aprilie, la Budapesta, vor ataca medaliile mondiale. 

10. România așteaptă noi eroi!

Voi ce vă doriți pentru anul sportiv 2019?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
maxp
maxp  •  01 Ianuarie 2019, 21:48

Sunteti foarte curajosi, dar total nerealisti. Eu n-am auzit-o pe Andreea Raducan sa promita asa ceva, ba din contra, se arata destul de sceptica cu privire la situatia actuala. Asta cu dusul ambelor echipe la Beijing... nu stiu ce competitie va avea loc la Beijing, dar la Tokyo sigur nu duce ambele echipe, baietii nici nu intra in calcule. La fotbal, o echipa in CL si 3 in EL?! Eu sper sa avem macar una in EL. Iar la tenis de masa ce facem, atacam medaliile mondiale? De ce, nu participa Asia?

vintiales
vintiales  •  01 Ianuarie 2019, 11:55

Loredana Toma, Elena Andries la haltere, cresterea nivelului de joc al nationalei de rugby, chiar daca e foarte greu si poate o centura mondiala la box profesionit, indifferent de categorie...

catalynn
catalynn  •  01 Ianuarie 2019, 11:44

Bravo Moni, succes mai departe!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează