GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MĂRTURIE

EXCLUSIV / VIDEO Cutremurător! Fost dinamovist, înjunghiat cu sabia: „Țâșnea sângele din mine ca din cișmea! Sabia a trecut la 1,5 milimetri de inimă”

Laurențiu Lică, la GSP Live
Laurențiu Lică, la GSP Live

Articol de GSP - Publicat luni, 18 octombrie 2021 15:34 / Actualizat luni, 18 octombrie 2021 17:12

Laurențiu Lică (45 de ani), ex-jucător la Dinamo, a povestit la GSP Live, cu lux de amănunte, cum a fost înjunghiat cu sabia de către nașul de cununie în 1997.

Laurențiu Lică, pe atunci fotbalist în Austria, la Donawitzer SV Leoben, a fost înjunghiat cu sabia de către nașul său de cununie, Dumitru Florian, om din anturajul interlopului Fane Căpățână. S-a întâmplat cu doar câteva zile înainte ca Lică să meargă în Croația, unde era dorit de clubul Hajduk Split.

În seara de 9 mai 1997, Fane Căpățână și câteva dintre rudele sale au mers la barul „Caprice” din București pentru a se răzbuna pe Alexandru Lică, zis „Belmondo”, și familia acestuia. Motivul răzbunării? Socrul lui Fane Căpățână, Marian Dumitru, zis „Cămătaru”, ar fi fost bătut de către tatăl fotbalistului Laurențiu Lică. 

În încăierarea din bar, Lică a fost tăiat de șapte ori cu o sabie artizanală cu lungime de un metru, iar Dumitru Florian a primit 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor. La rândul său, Fane Căpățână a fost arestat în mai 1998.

Laurențiu Lică a fost de acord să povestească la GSP Live, în detaliu, cum s-a petrecut totul.

Laurențiu Lică, mărturie din noaptea în care a fost înjunghiat: „Țâșnea sângele din mine ca din cișmea!”

„Tatăl meu a fost mai mult decât un interlop, a fost un lider, la un nivel înalt. Au vrut să-i demonstreze ceva tatălui meu și m-au atacat pe mine. (Tatăl nașului) nu a fost bătut, nu poți să bați un om bătrân. L-am gonit, ne-am înjurat, și a plecat acasă. Acum, ce le-o fi spus ei copiilor... au venit hotărâți, m-au găsit pe mine în bar, un copil de 20 de ani. Eram singur.

Dacă era să-l fi bătut noi pe taică-su, nu era normal să ne punem în gardă? Dar eu eram singur în cafenea! Ei trebuia să fi înțeles că nu s-a întâmplat nimic, altfel ne-am fi pus în gardă, ne-am fi pregătit.

Eram în bar, jucam biliard cu un prieten, și au venit 15 inși. Au tăbărât pe mine, un copil de 20 de ani. Atunci jucam în Austria, aveam ofertă de la Hajduk Split, din Croația. S-a întâmplat vineri, luni urma să merg la Split să-mi negociez contractul.

Au intrat peste mine, direct cu bătaie. Dacă mă taiau sau mă băteau, OK, găseam și noi o modalitate să ne răzbunăm. Dar fostul naș a înfipt sabia în mine! Ăștia erau oameni de iertat? Am scăpat ca printr-un miracol. Unul m-a tăiat la arcadă, mi-a tăiat o venă, mi-au perforat plămânul, sabia a trecut la 1,5 mm de inimă. Norocul meu a fost că nu mi-am pierdut cunoștința. Mi-au dat cu bâte în cap. 

Când au plecat, m-am ridicat râzând, dar țâșnea sângele din mine ca din cișmea. Încă un noroc: nu am intrat în panică. La cum pierdeam sângele, dacă-mi pierdeam cunoștința nu mă mai trezeam. Am ieșit din cafenea plin de sânge, a venit un părinte al unui copil de la Dinamo și întreabă: «Lică, ce e cu tine așa?» M-a băgat în mașină și m-a dus la spitalul Floreasca”.

Laurențiu Lică a avut nevoie de un an de pauză, revenind ulterior la Rocar și Torpedo, de la care a plecat în 2001. Doi ani mai târziu a revenit în activitate, la Unirea Alba Iulia, iar în 2005 s-a retras definitiv.

Cum a nimerit Ionuț Luțu în casa șefului poliției: „Voiam să fac o escapadă, dar l-am văzut cum scoate pistolul și cătușele”

Terorism fotbalistic, povestit în direct de un antrenor român: „La pauză, patronul a aruncat o grenadă în vestiar. De atunci cred că am albit așa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mal.
mal.  •  19 Octombrie 2021, 10:38

1,5 mm… Dvs. vă dați seama ce scrieți?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează